Szakadékba zuhant egy busz Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Negyven utassal a szakadékba zuhant egy autóbusz Szlovákiában vasárnap este. A balesetnek 4 halottja és 34 sérültje van. A busz fiatalokból és gyerekekből álló táncegyüttest szállított haza egy népzenei fesztiválról egy Zólyomhoz közeli faluba.
Vágólapra másolva!

Szakadékba zuhant egy autóbusz Szlovákiában. A jármű egy meredek lejtő kanyarjában, valószínűleg fékhiba miatt kormányozhatatlanná vált, átszakította az út menti szalagkorlátot és belezuhant a mintegy ötven méter mélységű sziklás szakadékba. A TASR szlovák hírügynökség éjszakai jelentése szerint néhány utas már a zuhanás közben kiesett az autóbuszból. A balesetben négyen meghaltak, és 34-en megsebesültek.

Az autóbusz a visegrádi országok népzenei fesztiváljáról hazatérő táncegyüttes fiatal tagjait - köztük gyerekeket - szállította haza Polanáról a Zólyomhoz (Zvolen) közeli Herencsérvölgy (Hrinová) nevű faluba. A baleset helyszínére elsőként érkező szemtanú elmondása szerint a völgyből keserves segélykiáltásokat lehetett hallani.

A súlyos baleset helyszínére a környező városokból, Besztercebányáról (Banská Bystrica), Zólyomból, Losoncról és Breznóbányáról (Breznio) küldtek mentőket; egy mentőhelikoptert is a helyszínre küldtek. A tűzoltóság, a különleges baleseti alakulat, a mentők és a rendőrség nagy erőkkel vesz részt a mentésben, de a szakadék mélyén oldalára borult autóbusz megközelítése igencsak próbára teszi az erejüket.