Scarlett Johansson nem tudta betiltatni a francia bestsellert

Scarlett Johansson
US actress Scarlett Johansson poses on the red carpet for the European premiere of the film 'Avengers: Age of Ultron' in London on April 21, 2015. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
Scarlett Johansson mindent megtett, hogy ne adhassák ki angolul Grégoire Delacourt bestsellerét, de a bíróság nem állt mellé az ügyben. A hollywoodi sztárt az bosszantotta föl, hogy a regény főhőse egy Scarlett Johansson-hasonmásba szeret bele.
Vágólapra másolva!

„Azt hittem, majd virágokat küld nekem, mivel épp az iránta érzett rajongásomat nyilvánítottam ki a regényben”

– mondta a szerző, akit lesújtott a pereskedő színésznő reakciója. Johansson szerette volna betiltani a könyv angol fordítását, de nem érte el a célját, így a The First Thing You See hamarosan megjelenik az Egyesült Királyságban is. A sztori főhőse egy falusi szerelő, akinek a küszöbén egyszer csak váratlanul felbukkan Scarlett Johannson, legalábbis hősünk ezt hiszi. Valójában persze csak egy imitátorról van szó, de ennek ellenére is szerelem szövődik közöttük.

Scarlett Johansson pert akasztott a francia szerző nyakába Forrás: AFP/Justin Tallis

A rágalmazást elismerték

Johansson még tavaly indította a pert jó hírneve megsértésével, valamint ismertsége kizsákmányolásával vádolva Delacourt-t. A bíróság a rágalmazást egy pontban elismerte, de mindössze 2500 euró kártérítést ítélt meg a színésznőnek, aki ezzel feltehetően nem elégedett.

A fő célja ugyanis az angol fordítás és a filmadaptáció betiltása volt,

amit határozottan visszautasított a bíróság, pusztán arra kötelezve a kiadó, hogy a színésznő magánéletét meghamisító rövid részletet töröljék a könyvből.

Csak egy érzékeny love story

Nem jó jel Johansson számára, hogy a regény több mint 140 ezer példányban kelt el Franciaországban, és a körülötte lévő felhajtás csak reklámot csinált neki az angol megjelenés előtt. A szerzőhöz hasonlóan a kiadó sem érti a színésznő dühét, hisz szerintük a könyv