Oscar-díjas színésznő is szerepel a Színházi Olimpián a Nemzeti Színházban

Juliette Binoche, színésznő, Francia,
French actress Juliette Binoche reacts as she receives the International Goya award, at the 37th Goya awards gala in Seville, southern Spain, on February 11, 2023. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP)
Vágólapra másolva!
Június 7-én Fény-anyag címmel különleges olvasásperformansz lesz látható az Oscar- és BAFTA-díjas Juliette Binoche részvételével a Nemzeti Színházban.
Vágólapra másolva!

A francia művésznő produkciója egy születőben lévő előadás főpróbája, Az angyal válaszol című könyv nyomán született. 1943-44 fordulóján, a világháború embertelenségében négy igazságra éhes fiatal művész beszélgetni kezd, kérdéseket tesz fel egymásnak, amelyekre váratlan választ, tizenhét hónapon át tartó tanítást kapnak. A társaság egyetlen túlélője Mallász Gitta, aki lejegyzi ezeket a beszélgetéseket – így született meg Az angyal válaszol kötet, amely immár 25 nyelven olvasható. Juliette Binoche hosszú ideje a kötet rajongója, aki most színpadról is elénk tárja ezt a művet. Az esten Wajdi Mouawad színész-rendező és Szűcs Nelli, a Nemzeti Színház művésze is részt vesznek.

Juliette Binoche 2023. február 11-én Spanyolországban, a Goya-díj átadásán Forrás: AFP/Cristina Quicler

Az előadásra a jegyértékesítés hamarosan indul.