Ezekkel a rovarokból készült ételekkel hamarosan mi is találkozhatunk az étlapon

sült, skorpió, nyárson, illusztráció,
Fried scorpions for sale in Thailand
Fotó: Shutterstock/Andreas Vogel
Vágólapra másolva!
Noha Kínában és más ázsiai, illetve afrikai országokban gyakori utcai eledel a sült sáska, százlábú vagy a lárvachips, és úgy sütik a skorpiót vagy a pókot nyárson, mint mi a szalonnát, a legtöbb magyar embert nehezen lehetne rávenni, hogy efféle nassolnivalókat kóstoljanak. Pedig ha ilyen ütemben halad a túlnépesedés, előbb-utóbb mi is rátérhetünk a féreg-, rovar- és bogárevésre, ami valójában nem is olyan rossz, mint ahogy elsőre gondolnánk. Bár valóban bizarrul hangzik, a rovarból készült csemegék valójában tökéletes fitneszélelmiszerek, hiszen proteindúsak, zsírszegények, emellett ropogósak, és egyesek szerint nagyon finomak is - már ha az ember elég bátor ahhoz, hogy kipróbálja. Mutatunk is néhány példát.
Vágólapra másolva!

Kabócasaláta

Más szemmel nézhetünk ezentúl a bosszantó, zajos kártevőkre, hiszen nagyon finom csemege is készülhet belőlük. Egy new orleans-i étteremben ugyanis már évek óta szerepel az étlapon, és a helyi séf tapasztalatai szerint egyre népszerűbb. Többféle fűszerezésben is kapható, a chilis, a cajun fűszeres, illetve a fahéjas verzió fogy a legjobban. 

A sötétbarna, ropogósra sült rovarokat leginkább salátafeltétként kínálják, melybe áfonya, mandula és alma is kerül, ám mustár és szójaszósz keverékébe mártogatva is kedvelt csemege.