Egymást gyalázzák a Heti Hetes egykori szereplői

Gálvölgyi János FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása próba SZEMÉLY színész színpadi jelenet
Budapest, 2014. december 9. Gálvölgyi János Doki szerepében Ken Ludwig Primadonnák című bohózatának próbáján a Játékszínben 2014. december 9-én. A színdarabot december 13-án mutatják be Szirtes Tamás rendezésében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Ismét cirkusz van az egykori Heti Hetes tagjai körül: Gulyás Márton még december végén, a Partizán nevű Youtube-csatornáján hozta össze egy humoros nosztalgiadélután szándékával a Heti Hetes "sztárjait", a stúdióban azonban Gyurcsány Ferenc kedvenc komédiásai hamar valódi énjüket mutatták meg. Mint kiderült, régóta komoly sérelmeik vannak, de a legmegvetőbben az adástól távol maradó Verebes Istvánról és egykori műsorvezetőikről, Csiszár Jenőről és Jáksó Lászlóról nyilatkoztak. Ahogy akkor írtuk, érthetően, hiszen Csiszár Jenő és Jáksó László azóta is sikeres ember. A minap Ónodi György, a "showműsor" egykori "producere" kötött bele volt kollégáiba a Lali Király CsütörTöke nevű Youtube-csatorna vendégeként, ahol Verebes Istvánt egy velejéig romlott hazug disznónak titulálta, de szidta Csiszár Jenőt is.
Vágólapra másolva!

Tanulságos volt látni - mint megírtuk év végén - a Partizán videójában, hogy amikor Gulyás Márton a szexizmust és a nők tárgyiasítását kérte számon a Heti Hetes egykori bohócain, akkor a magát felvilágosultnak és progresszívnek tekintő baloldal egykori szócsövei elkezdtek magyarázkodni és képmutatóan éppen olyan kínos poénokat sütöttek el, mintha még mindig 2006-ot írnánk.

Nem csupán ezért érezhettük időutazásnak azt a decemberi videót. Mint kiderült, Gálvölgyi János még mindig a DK-hívők örök toposzát vallja, miszerint Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde valójában ,,igazságbeszéd" volt. Miként fogalmazott: szerinte a bukott miniszterelnök kiszivárgott monológja utáni óriási elégedetlenség ,,egy felbérelt puccs volt a Gyurcsány ellen, aminek nagyon sokan bedőltek. Ha valaki elolvasta volna azt a Gyurcsány-beszédet, az őszödit, akkor tudná, hogy nem arról szólt, amit kiforgattak, amit felhasználtak arra, hogy szétbasszák, szarják az egész várost."

Gálvölgyi János szerint az öszödi beszéd még mindig igazságbeszéd - a Gyurcsánytól Kossuth-díjat kapott komikus egyik szerepében (Nem tudjuk pontosan, miben, de láthatóan nem Lear királyt alakítja éppen...) Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az nem annyira meglepő, hogy a káder-nyugdíjas lakógyűlés résztvevőinek jottányit sem változott az értékrendje az elmúlt tizenöt évben, az annál inkább megdöbbentőbb, hogy míg a televízió képernyőjén egymás vállát veregetve jópofiztak, addig, mint kiderült, a színfalak mögött legszívesebben hátba döfték volna egymást.

Verebes István már a műsorfolyam alatt is szúrta a szemüket, a humorista olykor ugyanis nem mindig követte a propagandisták kórusának narratíváját. Kivülállóságát szintén érzékelteti, hogy nem volt hajlandó részt venni a Partizán össznépi szeánszában, inkább külön látogatott el Gulyás Márton stúdiójába, ahol elmondta, a Heti Hetes egy tévedés az életében, később pedig azt sem tagadta, egyedül a pénz miatt vállalta a szereplést. (Vagy ezzel védekezett, mert utólag szégyellte szereplését, de ez más kérdés.)

És míg Verebes István egyre inkább függetlenedett a politikától - rendezett az utóbbi években több vidéki színházban és a József Attila Színházban is -, addig a Hócipő kabaristája, Farkasházy Tivadar, meg Hernádi Judit, Gálvölgyi vagy Ónodi György producer beleragadtak Heti Hetesben betöltött szerepükbe.

Verebes István már elfelejtené a Heti Hetest Forrás: ATV

Különösen igaz ez Havas Henrikre, aki a Jobbikhoz kötődő N1TV nevű Youtube-csatornán a szemüvegszárát rágva próbál méltóságot kölcsönözni magának, miközben zavaros politikai monológokat ad elő. És előszeretettel oszt ki mindenkit, aki tehetségesebb, sikeresebb nála: a Partizán videójában a jelenleg az évek óta milánói főkonzulként tevékenykedő Csiszár Jenőről azt állította, azért tudott működni a műsorban, mert nem „műhülye" volt, hanem ő „biológiailag volt ilyen".

Mint ismert, gyakorlatilag nincs olyan országos televízió Magyarországon, ahonnét korábban ne zavarták volna el Havas Henriket. Ezt azért tegyük hozzá.

Ónodi György, a "showműsor" egykori "producere" a minap a (rendkívül kulturált című) Lali Király CsütörTöke nevű Youtube-csatornának adott interjút és szemlátomást szintén nem szándékozik megbocsájtani Verebes Istvánnak, akit nemes egyszerűséggel ,,egy velejéig romlott hazug disznónak" nevezett, amiért a humorista azt állította, hogy csak a pénzért vállalta a műsorban való szereplést, hogy taníttatni tudja a fiát és ,,kurvaság volt a részéről" a Heti Hetesben való bohóckodás.

– A Verebes volt az, aki Bazitáról, ami nincs közel, hiszen Zala megye, egy nappal adás előtt, minden csütörtökön feljött, hogy gegeljük a műsort. Imádta, rajongásig szerette, büszke volt rá, majd egyszer csak úgy érezte, hogy neki jobban áll a Geréb szerep, mint a sztárság és hogy csak a fia taníttatására gondolt. Nem igaz! – mondta el a "producer", majd hozzátette, Verebes rengeteget köszönhet neki és ,,nem tud, vagy inkább szégyell igazat mondani, ezért hazudik". Ónodi Csiszár Jenőnek is nekiment: miként fogalmazott egy mérhetetlenül műveletlen, buta fiúként került a műsorba, aki körülbelül negyven szót ismert magyarul, amikor pedig elment, akkor talán már hatvanat. (Azt a húszat szerinte nyilván a magát producernek nevező Ónoditól tanulta. Szerinte.)

Ónodi Havas Henrikhez és társaihoz hasonlóan nyilvánvalóan képtelen elviselni, hogy Csiszár Jenő már nem a Heti Hetes árnyékában él, hanem sikeres és tehetséges főkonzul lett belőle.

Havas Henrik sem dőlhetett hátra, Ónodi György ugyanis látszólag róla sincs jó véleménnyel, Havas ugyanis Verebes Istvánhoz hasonlóan több alkalommal is éreztette vele, hogy csak a pénz miatt vett részt a műsorban
– A Havas Henrik is mond nekem fájó mondatokat, de nem igazán érdekel. Én ezt két vénember szenilitásának tudom be, az egyik egy velejéig romlott hazug disznó, ez a Verebes, a másik egy agyament újságírócska, ez Havas Henrik. De nem élem meg rosszul, tudomásul veszem, hogy jellemtelen emberek vannak az én kollégáim között.

Havas Henrik, a legutóbb az ATV-től kirúgott Jobbik-youtuber Forrás: Origo

Kevés kedves mondatot írtunk az Origón Havas Henrikről, de valakit az életkora miatt szidalmazni, egészen páratlanul ízléstelen.

Havas válaszában arra utalt, hogy a "producer" bizonyos értelemben nem egészséges.

– Ónodi Gyuri bármit mondhat rólam, én kedvelem és nagyon sajnálom, hogy beteg. Abban a lelkiállapotban, amiben ő van, szerintem bármit mondhat. Én többször elmondtam, hogy kétszer vagy háromszor önszántamból hagytam ott a Heti Hetest, és legalább annyiszor ki is rúgtak. A kollégáimat kifejezetten kedveltem, Gálvölgyi a barátom, Bajor a cimborám volt, nekem személy szerint senkivel különösebb bajom nem volt, nagyon jó emlékeim vannak arról a közel húsz évről, amelyet kisebb nagyobb megszakítással ott töltöttem.

Gyurcsány Ferenc rajongói nemcsak a kormánypártot és annak szavazóit, de érezhetően egymást sem kedvelik.

Ónodi György arról is beszélt, hogy négy és fél év után újra feltámasztaná a Heti Hetest. Amennyiben erre sor kerül, reméljük, ezúttal élőben közvetítik majd az adásokat, ki tudja, milyen indulatok fortyognak még a mélyben.

Bár azt nehezen gondoljuk, hogy nézők lennének rá. A feltámasztott Heti Hetesre.