Hamarosan indul az ország első karbonmentes fesztiválja

csík zenekar
Vágólapra másolva!
Néhány nap múlva kezdődik a Bőköz Fesztivál, Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységén. A rendezvényt harmadik alkalommal szervezik meg, és idén összesen 27 helyszínen 60 programot kínálnak, melyeket 200 közreműködő valósít meg.
Vágólapra másolva!

Augusztus 24-én indul a harmadik Bőköz Fesztivál. Ez egy oyan összművészeti rendezvény, és k a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül. A harmadik alkalommal megrendezett Bőköz – Ormánság Fesztivál programjainak helyszínei Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és az Ős-Dráva Látogatóközpont, ezeken belül pedig

27 helyszínen 60 programot kínálnak, melyeket 200 közreműködő valósít meg.

A fesztivált 2016-ban hagyományteremtő céllal rendezték meg Magyarország gazdaságilag egyik legszegényebb, de értékeiben egyik leggazdagabb tájegységén. Az eseménysorozat egyik fő üzenete pedig az, van helye egy minőségi fesztiválnak a fővárostól közel 280 kilométerre lévő, határ menti régióban, a Bőközben is.

A Fesztiválon lesz Hobo Hé, Magyar Joe lemezelőzetes nagykoncertje, és fellép a Csík zenekar is. Rendhagyó helyszínen, a Bőköztől 20 percre,

a magyar-horvát határon lévő Dráva-híd közepén is lesznek fellépések.

Szintén hagyományteremtő szándékkal idén, az országban egyedülálló módon a Bőköz Fesztiválon a környezetvédelem érdekében teljesen karbonmentessé teszik a rendezvényt. A fesztivál ideje alatt körülbelül 1525 kilogramm szén-dioxid kerül majd a levegőbe, amit ott, a szubmediterrán térségben 2-3 fa tud elnyelni élettartama alatt. Ezért a Bőköz Fesztivál szervezői ősszel ennek tízszeresét, 27 őshonos fát ültetnek majd el a települések fesztiválhelyszínein.

A fesztivál péntektől vasárnapig tart, és a nyitónapon köszöntőt mond a fesztivál igazgatója, Márta István, és ott lesz többek között Nagy István agrárminiszter, Kásler Miklós, az EMMI minisztere, Madaras Zoltán, a Baranya Megye Közgyűlés Elnöke, Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Závodszky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója, Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója is. Rajtuk kívül pedig a fellépő művészek, és a fesztiválon résztvevő települések polgármesterei is.