Idén lesz 50 éves, mégis eladják a Rolling Stone-t

Rolling Stone magazin
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 18: A general view of atmosphere at the Rolling Stone Magazine Official 2012 American Music Awards VIP after party presented by Nokia and Rdio at Rolling Stone Restaurant And Lounge on November 18, 2012 in Los Angeles, California. Charley Gallay/Getty Images for RS/AFP
Vágólapra másolva!
Novemberben lesz 05 éves a magazin, a kiadó alapító elnöke mégis úgy döntött, eladja többségi részvénycsomagját, de bízik abban, hogy valamilyen pozíciót még megtarthat a vállalatnál. 
Vágólapra másolva!

1967. november 9-én jelent meg a híres Rolling Stone magazin első száma, azaz idén novemberben lesz a lap 50 éves. A lapot kiadó vállalat alapítója, Jann Wenner mégis úgy döntött, hogy eladja többségi (51 százalékos) részvénycsomagját. Wenner azt mondta, „szeretem és nagyon élvezem is a munkámat, amit jó ideje csinálok”. Ennek ellenére azt is mondta, hogy az eladás a legokosabb, amit most tehet - írja a CoS.

A Rolling Stone magazin 2013. augusztusi számának címoldala Forrás: AFP PHOTO / ROLLING STONE

Jann Wenner fia, Gus Wenner ügyvezető azt mondta, főleg azért van szükség az eladásra, mert vannak olyan terveik, amiket már nem tudnának egyedül megvalósítani. Állítólag nagyon proaktívak, és látják, hogy a lapkiadási trendek milyen irányba tartanak, és ők szeretnék is tartani a lépést. Amúgy a Rolling Stone-t kiadó Wenner Media tavaly eladta a részesedésének 49 százalékát a szingapúri BandLab Technologiesnek. A maradék 51-et pedig olyan valakinek szeretnék most eladni, akinek

nagyon sok pénze van, és megérti a Rolling Stone küldetését.

Jann és Gus Wenner egyébként bízik abban, hogy megtarthatják elnöki és ügyvezetői pozícióikat, de – ahogy mondták, – ez az új tulajdonoson múlik majd.