Ez a könyv nem hagyhatja el Nagy-Britanniát

chd11173 Uomo Letteratura ABCDEF LITERATURE MAN 17 17o XVII XVIIo secolo Ritratto Littérature Scrittore Seicento Inghilterra Great Britain - British ENGRAVING England English Gran Bretagna Incisione Angleterre Anglais Anglaise Anglaises Grande Bretagne -
Ben Jonson - Benjamin Jonson, 1572-1637 - engraving - 19th century ©Costa/Leemage
Vágólapra másolva!
Ben Jonson reneszánsz drámaíró ritka kötetét nem vihetik át a brit határokon. John Glen kulturális miniszter tiltotta be ideiglenesen, mert abban bíznak, hogy a könyv segítségével többet megtudhatnak a reneszánsz színdarabok előkészítéséről. 
Vágólapra másolva!

Egy ideig még biztosan Nagy-Britanniában marad Ben Jonson reneszánsz drámaíró ritka kötete, ugyanis John Glen brit kulturális miniszter ideiglenesen betiltotta, hogy külföldre vigyék a könyvet. A kötet azért különleges, mert sok jegyzetet is írtak bele:

Ez az egyetlen ismert dokumentum, amely megmutatja, hogyan készítettek elő egy Ben Jonson-darabot az előadására.

Ben Jonson Forrás: Origo

„Ben Jonson magyarázatokkal kísért írásainak Workes című gyűjteményét az a veszély fenyegeti, hogy Nagy-Britannián kívülre kerül, ha nem találnak vevőt a 48 ezer fontot (16,9 millió forintot) érő könyvre” - írja a minisztérium honlapja. Ha a kötet Nagy-Britanniában maradna,

sokat segíthetne az angol színháztörténet tanulmányozásában

és többet megtudhatnánk Jonson műveinek előadásairól is. Jonsont (1572-1637) Shakespeare után az angol reneszánsz legjelentősebb írójaként tartják számon.