Posztumusz életműdíjat kap Dan Panaitescu, a Sziget menedzsere

Dan Panaitescu a Sziget Kft. nemzetközi booking menedzsere
2016.
Dan Panaitescu a Sziget Kft. nemzetközi booking menedzsere 2016.
Vágólapra másolva!
Rangos elismerésben részesül Dan Panaitescu, a Sziget Fesztivál júliusban elhunyt munkatársa, aki a rendezvény nemzetközi fellépőinek szervezéséért volt felelős. Dan Panaitescu, a European Festival Awards posztumusz életműdíját (Lifetime Achievement Award) kapja meg.
Vágólapra másolva!

A júliuisban elhunyt booking menedzser díjazásáról a Sziget Festival Official Facebook-oldalon is megemlékeztek. Azt írják, "a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerésként számon tartott

European Festival Awards idei Életmű Díját a Sziget booking menedzsere, Dan Panaitescu kapta.

Dannak köszönhetjük, hogy a Sziget kétszer is elnyerte az Év Legjobb Nagyfesztiválja díjat, valamint a Best Line-up elismerést is. Dan a Sziget kezdete óta dolgozott a fesztiválon, szervezte a nemzetközi sztárfellépőket, elválaszthatatlan része a Szigetnek."

Gerendai Károly azt mondta, "ez az életmű díj, amit

talán segít abban, hogy ne csak a családja, barátai és a kollégái, hanem azok is megértsék, akik nem ismerhették személyesen, hogy milyen nagy veszteség mindannyiunknak Dan hiánya".

Dan Panaitescu a Sziget nemzetközi fellépőinek szervezéséért volt felelős, és idén nyáron egy tragikus romániai autóbalesetben halt meg. Dan Panaitescu 61 éves volt.

A díjat az elhunyt özvegye és Gerendai Károly főszervező veszi át a január 11-i díjátadó gálán a hollandiai Groningenben. A Eurosonic Noordeslag nyitógáláján tizennégy kategóriában osztják ki a díjakat a legjobb fesztiváloknak és szakembereknek. Dan Panaitescu az indoklás szerint

a fesztiváliparban végzett több mint húszéves áldozatos munkájával, illetve a szakma iránta érzett tiszteletével érdemelte ki a rangos elismerést.

Dan Panaitescut további két kategóriában - az év promótere díj, a kiválóság és a szenvedély díja - jelölték idén a European Festival Awardra, amelyen a Sziget a legjobb nagyfesztiválok és a művészek kedvenc fesztiváljai között, a B my Lake pedig a legjobb kisfesztiválok sorában jelölt. Szép Fruzsinát, a Sziget korábbi programigazgatóját, a Berlin Festival és a Lollapalooza Festival Berlin jelenlegi igazgatóját szintén jelölték a kiválóság és szenvedély kategóriában. A Sziget nagyszínpada idén Dan Panaitescu nevét viselte.