Félmilliós festményt kapott Lázár János

drMáriás lázár jános
Vágólapra másolva!
Majdnem a havi nettó államtitkári illetményét rááldozta L. Simon László, hogy meglepje a főnökét, Lázár János, Miniszterelnökséget vezető minisztert - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A képet drMáriás festőművész készítette. A Lázár János piruettezik, miközben piros hó esik című festményen Lázár vadászzsakettet visel, ez állítólag hasonló ahhoz, amelyet az elhíresült fácánvadászata után viselt.

A vásárló kilétét homály fedi, a vételár is titok, de az újság tudni véli, hogy a 160 x 110 centis kép félmillió forintért kelt el.

Ezt a képet kapta Lázár János Forrás: drMáriás

Lázár elismerte a bulvárlapnak, hogy L. Simontól kapta a képet, amelyet amúgy Hódmezővásárhelyen tett ki a falra, de azt egyelőre senki sem tudja, hogy valójában ki mennyit fizetett az alkotásért.

Eközben kedd délután kiderült, hogy Lázár János és L. Smon László nemcsak kollegiális, hanem baráti viszonyban is vannak. A Klubrádió "Megbeszéljük" című műsorában mesélt erről L. Simon. Azt is elmondta, hogy velencei képeslapot és a világháború előtti okmánybélyegeket is gyűjt, és ebből is ajándékozott Lázárnak - olyat, aminek hódmezővásárhelyi aktualitása volt. Hozzátette, hogy ő is kapott már valami igen értékes dolgot.

Interjúnkat itt olvashatja drMáriással.