Jacko akciója a terrortámadás áldozataiért

Vágólapra másolva!
Az 1985-ös "We are the World" jótékonysági törekvéshez hasonlóan Michael Jackson új segélydal felvételét szervezi. Az akcióval körülbelül ötvenmillió dollárt szeretnének gyűjteni a popsztárok az amerikai terrortámadás túlélői és az áldozatok családjai számára.
Vágólapra másolva!

A segélyakcióban biztosan részt vesz Britney Spears és kedvese, Justin Timberlake az 'N Sync-ből, valamint Mya. A héten további popsztárok jelentkezése várható.

"A zene meg tudja érinteni a lelkeket. Itt az ideje, hogy használjuk ezt a hatalmat, és segítsük beindítani a gyógyulás folyamatát. Szívből hiszem, hogy a zenei világ egyesül, és a több ezer áldozat segítségére siet. Óriási szükség van most a dolláradományra, hogy vigaszt nyújthassunk az embereknek" - mondta Jackson.

A terroristatámadásokat követően rengeteg híresség fejezte ki az áldozatok iránti tiszteletét és együttérzését. Több, a jövő hétre tervezett koncertet és egyéb fellépést töröltek. Néhányan, mint Britney Spears részvétnyilatkozatot tettek közzé. Madonna törölte a Drowned turnéja egyik koncertjét, majd azt nyilatkozta, hogy a Los Angelesben megtartandó koncertjeinek a bevételét a segélyekre fordítja. Többek közt a Backstreet Boys - akiknek közeli munkatársa az egyik eltérített gépen ült -, Sade, az Earth, Wind & Fire és a Lynyrd Skynyrd is pénzt vagy támogatást ajánlottak fel.

Michael Jackson a '85-ös "We are the World" című dal egyik szerzőtagja és fellépője volt. Rengeteg popsztár vett részt akkor az éhező gyerekeket megsegítő USA Afrikáért Alapítvány javára szervezett akcióban, és a 65 millió dolláros adomány összegyűjtésében. Ezt az 59 milliárd dollárt hozó Bob Geldof szervezte Live aid segélykoncert követte, mely egyszerre folyt a Wembley Stadionban, Londonban és a JFK Stadionban, Philadelphiában.

Korábban:
Popsztárok az AIDS-betegekért
Meghiúsult a rapperek terrorcselekménye
Megdöbbent popsztárok