Nyílik az első ablak az adventi kalendáriumban

Vágólapra másolva!
December 1-jén nyílik ki az első ablak a Vörösmarty téri adventi vásár kalendáriumában. A vásár az ünnepi készülődés egyik fénypontjának számít a fővárosban, melynek egyik látványossága a Gerbeaud homlokzatán kialakított adventi kalendárium. Persze emellett népművészeti portékák, forralt bor, töki pompos is várja az arra sétálókat. Tekerjük a sálat a nyakunk köré, és sétáljunk egyet a ködben a Vörösmarty téren! 
Vágólapra másolva!

November 20-án nyílt meg a főváros legnagyobb szabadtéri karácsonyi vására, a Vörösmarty téri, amely tavaly ünnepelte tízedik születésnapját. A hagyományos vásáron összesen száz fabódéban kínálják magukat a népművészeti portékák, de lehet vásárolni gyertyákat, kötött kesztyűt, füstölőket és bögréket is a teret beborító standoknál.

Ami miatt azonban igazán hangulatos a vásár, az a kürtőskalács vagy töki pompos, amit a forralt bor, tea mellé eszegetünk. A térre kulturális programokat is szerveznek, hétvégéken koncertekbe, bábszínházi előadásokba botlanak a sétálók, a kézműves játszóházban pedig mézeskalácsot, adventi koszorút, ajtódíszt készíthetnek a gyerekek.

A karácsonyi vásár egyik látványossága az adventi kalendárium, amelynek egyes napjait a Gerbeaud cukrászda feletti ablakok szimbolizálják. Az ablakok mögött kortárs képzőművészeti alkotások rejtőznek, amelyek minden délután öt órakor nyílnak ki nagy csengés-bongás közepette. December 5-én vagy 6-án is érdemes kisétálni, egész nap várja a Mikulás a gyerekeket, akik meglátogathatják a téren felállított kis kunyhójában. A tér közepén álló hatalmas karácsonyfa tövében áll a faragott betlehem, december 8-tól mese is kapcsolódik hozzá.