Pedofilbotrány a Gyurcsány-párt vezette kerületben: szándékosan titkolózik a baloldali vezetés? - videó

LászlóImre
László Imre, Újbuda polgármestere
Fotó: Molnar Istvan photographer
Vágólapra másolva!
Megrendülve állnak a történtek előtt. Információk hiányában a többi szülővel együtt próbálják meg összerakni a hiányzó darabokat – ezt mondta az újbudai óvodába járó egyik gyermek édesanyja, aki arcát és nevét eltakarva, exkluzív interjút adott a Hír TV stábjának.
Vágólapra másolva!

A többi szülővel együtt próbálják meg összerakni a hiányzó darabokat – ezt mondta az újbudai óvodába járó egyik gyermek édesanyja a HírTV-nek. Közölte, hogy az óvoda sem adott teljeskörű információkat, ezért a szülők közösen próbáltak lépni ebben az ügyben. 

Pedofilbotrány a gyurcsányista kerületben

Mind Újbudán, mind pedig országosan is megdöbbentést keltettek a nemrég nyilvánosságra hozott információk az önkormányzat fideszes frakcióvezetője, Szabó László szerint.  A Fidesz–KDNP-frakció támogatja egy vizsgálóbizottság felállítását, amely mélyrehatóan kivizsgálná, hogy az óvodákban bárkinek volt-e tudomása erről a bűncselekményről, és amennyiben igen, akkor miért nem tettek semmit – emelte ki a Magyar Nemzetnek nyilatkozó politikus, majd megerősítette, a pedofíliával vádolt férfi korábban a dél-kelenföldi óvodában volt egy évig szintén pedagógiai asszisztens, majd ezt követően a lakóhelyéhez közelebbi óvodába, a gazdagréti óvodába került át.

Szabó László elmondta, egy vizsgálóbizottság felállítására azért van szükség, hogy egyértelműen kiderüljön, kinek a felelőssége, hogy a szexuális kényszerítéssel vádolt férfi miért dolgozhatott évekig a kerület által fenntartott óvodákban. 

Én azt gondolom, hogy a köznevelésért felelős terület vezetőjeként a momentumos alpolgármesterünk, Erhardt Attila szintén felelős azért, hogy az óvónők vagy az óvodavezetők ezt nem merték jelezni

- jelentette ki Szabó László, aki szerint az ügyet az önkormányzat megpróbálhatta eltussolni a pedofil óvodai dolgozó nevelőanyjának nyomására, aki a kerületi önkormányzat egyik fontos szereplője mind a mai napig.

Újbudai pedofilbotrány: a kétségbeesett szülők féltik a gyerekeket, a Gyurcsány-párti polgármester és emberei nem tesznek semmit

Legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval.  A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe. 

Ez az egész ügy borzalmas és felháborító, ezenfelül a helyzetet az még tovább súlyosbítja, hogy a szülők a sötétben tapogatóznak, hiszen a mai napig nem tájékoztatták őket érdemben – mondta Király Nóra az Origónak adott interjúban az újbudai pedofilügy kapcsán. A Ficsak alapítója az Origónak arról is beszélt, hogy több szülő mondta neki, hogy más ügyekben is jelzéseket tettek az óvoda és az önkormányzat felé, de nem történt semmi, senki sem segített nekik. Az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítésért felelős miniszteri megbízottjának véleménye szerint teljesen jogos igény, hogy a szülők szeretnének egy rendkívüli szülői értekezletet, ahol feltehetik a kérdéseiket, de ettől nemcsak az óvoda vezetése, hanem a baloldali újbudai önkormányzat is elzárkózik. Hozzátette azt is, hogy az elmúlt hetek eseményei is jól mutatják, hogy a jobboldalon a legkisebb hibának is megvannak a következményei, a baloldalon viszont a legsúlyosabb bűnöknek sincs. Számos olyan ügy van a baloldalon, amelyben a mai napig nem történt meg a felelősségre vonás. Király Nóra kíváncsian várja, hogy a baloldali képviselők hogyan fognak szavazni a Parlamentben a gyermekvédelmi törvény újabb szigorításáról.