Orbán Viktor: Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem – élőben a kormányfő évértékelője

OrbánViktor, Évértékelő, 2024.02.17., Várkert, Bazár,
MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/Budapest, 2024. február 17.Orbán Viktor miniszterelnök évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2024. február 17-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor 1999-ben honosította meg Magyarországon az évértékelő, országértékelő beszéd műfaját, ilyet előtte senki nem tartott hazánkban.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés

Orbán Viktor kormányfő a Várkert Bazárban tartja évértékelő beszédét. Az Origo élőben közvetíti. 

 

14:37
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Erről szóltak az eddigi évértékelők

Orbán Viktor 1999-ben, tehát 25 éve honosította meg Magyarországon az évértékelő, országértékelő beszéd műfaját, ilyet előtte senki nem tartott hazánkban. Most bemutatjuk, mik voltak a kormányfő legfontosabb üzenetei az elmúlt évtizedekben.   


 

14:38
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Évértékelő a Várkert Bazárban

Orbán Viktor kormányfő a Várkert Bazár 2014-es felújítása óta az évértékelői beszédének többségét ott mondta el. 

14:39
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Háromkor kezdődik

Ma délután három órától tartja idei évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A beszédet közvetíti a Hír TV, és ebben a cikkben lapunk is élő szöveges közvetítést közöl majd az elhangzottakról. 

14:57
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik Orbán Viktor kormányfő 2024-es évértékelő beszéde. 

15:03
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik Orbán Viktor kormányfő évértékelő beszéde. 

 

15:08
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: a 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul

Orbán Viktor kormányfő beszéde elején azt mondta, hogy a 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul. Olyan ez mint egy rémálom, mindnyájunkat megvisel Novák Katalin államfő lemondasa - tette hozzá. 

Úgy láttuk, Novák Katalint, hogy a magyarok jobbik énjét testesítette meg, nem a férfiak mércéje szerint akarta rátermettségét bizonyítani. 

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy az államfő távozása helyes volt, de távozása nagy veszteség. A lemondás oka, hogy gyermekek elleni bűncselekményt leplező személynek kegyelmet adott, és ezt a magyarok nem fogadták el. A lemondás indoklásából tudjuk, hogy a nemzeti egység megbomlott, így ő maga helyreállítani nem tudta. Be kell látnunk azt történt, aminek történnie kellett. 

15:10
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Időgép nem létezik, és nem lehet kijavítani a hibát

A család és gyermekvédelem nemzeti ügyként való egyesítése csak új elnökkel lehetséges - mondta Orbán Viktor. Varga Judit távozásáról azt mondta, hogy az igazságtalan következmény volt. Jó emberek is hoznak rossz döntéseket - tette hozzá. Időgép nem létezik, és nem lehet kijavítani a hibát. A kialakult helyzetet jogilag is orvosolni kell, és kegyelemnek helye nincs - mondta a kormányfő. Zaklatott szívvel megköszönte Novák Katalin és Varga Judit munkáját. 

15:15
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A lemondás elégtétel és példa az ország számára

A távozó két asszony két kisujjában több méltóság van, mint a baloldal összes vezetőjében – összegzett Orbán Viktor. A szemünk előtt lezajló dráma arra emlékeztetet minket, hogy milyen kockázatok leselkednek ránk - tette hozzá. A kockázatok ma különösen nagyok. Az ökölvívás törvényei ma hasznosabbak a politikában, mint a baletté. A miniszterelnök rámutatott arra, hogy a modern politika vastörvénye az alázat, és ez személyes alázatot is követel. 

Egyedül sohasem lehetsz elég okos, és nincs védett hely. 

A kegyelmi döntés miatti felháborodást az növelte dühvé, hogy egy ki nem kényszerített hiba volt. Pedofil bűncselekménynek nincs kegyelem. 

A lemondás elégtétel és példa az ország számára, hogy a bajból megerősödve kerüljünk ki. 

A magyar gyermekvédelmi rendszert meg kell erősíteni – tette hozzá. Az áldozatok káváriája arra kötelez minket, hogy megerősítsük a teljes gyermekvédelmi felügyeleti rendszert, és új gyermekvédelmi törvény lesz. 

Ott majd vitézkedhet a baloldal. 

 

15:18
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem

A bukmékerek a magyar sikerre fogadnak 2024-ben - mondta Orbán Viktor. Mindez nem lesz sétagalopp Nagy Márton miniszter számára. Miután visszataláltunk a 2019-ben elhagyott kocsiútra, mégis szembe kell nézni azzal, hogy a világ nagyot változott. A zöldenergia mára központi kérdéssé vált, és annak a felhasználása. Ha helyén van, és elég gyors az eszünk, akkor egész Európában mi tudunk a leggyorsabban alkalmazkodni a változáshoz.

15:21
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Sikerült megvédeni a 13. havi nyugdíjat

Orbán Viktor elmondta, hogy a 13. havi nyugdíjat is sikerült bevezetni, és megvédeni. A baloldalnak kínos minden évben szembesülnie azzal, hogy a mostani kormány ezt visszavezette, míg ők eltörölték.

Tavaly is sikerült közelebb hozni magunkhoz határon túli magyarokat. Sikerült növelni a minimálbért, és a garantált bérminimumot. 

 

15:26
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Megépül Paks2

A mi tervünk, hogy megépítjük Paks2-öt, és felépítjük a kisebb-nagyobb naperőműveinket - mondta. A kormányfő szerint Magyarország képes lesz gyorsan átállni a legmodernebb technológiákra. 

Már több mint 5600 megawattnyi napelemes kapacitás van. 

 

15:28
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Sokkal nehezebb a megtermelt zöldenergia tárolása

Sokkal nehezebb a megtermelt zöldenergia tárolása - mutatott rá a kormányfő. Néhány év kérdése, és személyes életterünkben ott lesznek az energiatároló eszközök. A magyar kormány erre a célra több százmilliárd forintot fordít – tette hozzá. A kormányfő nevetséges érvnek nevezte, hogy a technológiai váltás esetében nem lesz elegendő vízünk. 

15:31
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem a nyílt vízi úszáshoz hasonlít

A beruházásokért folyó diplomáciai küzdelem a nyílt vízi úszáshoz hasonlít, amikor lökdösődni is kell - mondta Orbán Viktor. Mi Rasovszky Kristóf világbajnok úszót akarjuk követni. A nyugati világban sok autógyárat zárnak be, és helyeznek át, és ezt Magyarországon el kell kerülni - tette hozzá. Nem engedhetjük meg magunknak azt a német zöld elmebajt, hogy az a jó autó, amit nem gyártanak le – mondta Orbán Viktor. 

15:34
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

A magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban

A magyarok jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, de nem olyan jól, mint ahogyan szeretnénk – mondta a kormányfő.

Az elsők között értjük meg a világrend változását, és mi alkalmazkodunk a leggyorsabban a változó helyzethez, és ellenállunk a blokkosodásnak, újabb utakat és hidakat építünk, a külföldön sikeres magyar cégeket megtámasztjuk. 

 

15:40
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

A brüsszeli háborús válságkezelés klasszikus: klassz az amerikaiaknak, és kuss a többieknek!

A parlament tavaszi ülésszakában ratifikálhatják a svéd NATO-tagságot – mondta Orbán Viktor. Lehetünk-e sikeresek, ha a Nyugat éppen sikertelen? – tette fel a kérdést a kormányfő. 

Az iskolában azt tanítják, hogy 1000 éve minden jó Nyugatról jön, pedig a jakobinusok, a nácik és a kommunisták is nyugatról jöttek. Sokszor érkeztek jó dolgok Nyugatról: a kereszténység, Mátyás humanistái. 

Mostanra Brüsszelből egyre jobban csak a baj érkezik, mert teljesen belevetette magát a két szláv nemzet háborújába – tette hozzá. Magyarország álláspontja változatlan, így nem fogunk fegyvert szállítani, és nem sodródunk bele a háborúba. 

A brüsszeli háborús válságkezelés klasszikus: klassz az amerikaiaknak, és kuss a többieknek. 

 

15:43
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Kőbe kellene vésni, hogy a közös hitelfelvétel többé nem járható út Magyarország számára

Orbán Viktor rámutatott arra, hogy nyílt titok, hogy az Ukrajnának aott 50 milliárd euró nem lesz elegendő. Bele fogunk gebedni, és rámehet az egész kontinens - tette hozzá. Kőbe kellene vésni, hogy a közös hitelfelvétel többé nem járható út Magyarország számára. 

OrbánViktor, Évértékelő, 2024.02.17., Várkert, Bazár,
Orbán Viktor: Nem szállítunk fegyvert
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

 

15:48
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Brüsszel magára hagyta az európaiakat

A migrációról azt mondta a kormányfő, hogy azon a területen sincsen kedvező helyzet. A migráció egy olyan biztonsági kockázat, amit nem kellene behozni. A nyugati országok jól élnek, gazdagok, és van még pénzük, és ez ideig-óráig elfedi a bajt – tette hozzá. Ha a gazdasági bajok nem lennének elegek, akkor itt vannak a politikai ballépések – tette hozzá. Brüsszel magára hagyta a Balkánt az ukránokért cserébe. A jogállamisági eljárásokról kiderült, hogy egyszerű politikai bikacsökök. Brüsszel magára hagyta az európaiakat  mondta Orbán Viktor. 

Éppen ezért Brüsszelben változás kell. 

OrbánViktor, Évértékelő, 2024.02.17., Várkert, Bazár,
Orbán Viktor: Brüsszelben változás kell Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

15:51
február 17, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Tegyük újra naggyá Európát!

Orbán Viktor ismét megerősítette, hogy Donald Trump sikerében érdekelt, hogy békét teremtsen a térségben Tegyük újra naggyá Európát – mondta a kormányfő. A brüsszeli bürokraták nem fogják kihúzni Európát a csávából. 

Csak egy új európai jobboldal lehet sikeres, amely egy európai alternatíva kell legyen.