Üzleti megbeszélésnek indult, verés lett a vége egy belvárosi találkozónak - videó

Önbíráskodás egy budapesti irodaházban - GIF
Vágólapra másolva!
Két férfi egy üzleti találkozót beszélt meg egy harmadikkal, azonban ezzel csak csapdába akarták csalni, mivel egy általuk vélt tartozást szerettek volna behajtania a férfin, akit megfenyegettek és az egyikük meg is ütött.
Vágólapra másolva!

Egy férfi olyan hirdetést adott fel az interneten, amelyben befektetőket keresett. A hirdetésre két férfi jelentkezett 2021 januárjában és telefonon többször beszéltek is az üzleti lehetőségről.

2021. február 11-ére találkozót beszéltek meg egy belvárosi irodaházban,

ahol a két férfi közrefogta a hirdetést feladó férfit és elmondták neki, hogy őket nem érdekli az üzlet.

A férfi telefonját és laptopját félretolták, hogy ne érhesse el azokat és azt is ellenőrizték, hogy a telefonon nincs-e bekapcsolva a hangfelvevő. Ezután a két férfi közölte, hogy egy korábbi – 2 millió forintos – befektetés visszafizetését követelik. A letámadott férfi elmondta, hogy a pénz befektetés volt, nem kölcsön, ekkor azonban

az egyik férfi felugrott a székéből és arcon ütötte a férfit, majd azzal fenyegetőzött, hogy ha a másik szólni mer a rendőrségnek, akkor neki és családjának is baja esik.

A fenyegetés hatására a férfi megígérte, hogy másnap találkozik velük és visszafizet 500 ezer forintot. A találkozót egy a Nyugati téren lévő parkolóba beszélték meg.

A megfenyegetett férfi azonban szólt a rendőrségnek, akik el is fogták a helyszínen az egyik fenyegetőt, egy 54 éves férfit.

Az ügyészség az 54 éves férfit társtettesként elkövetett önbíráskodás kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A másik férfit még keresik.