Magyar nyugdíjasokat is átverhettek a Kanári-Szigeteken

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy spanyol bűnbanda idős embereket vert át a Kanári-Szigeteken, jellemzően egy elektronikai boltban. Megszerezték a bankkártyáik adatait, és így a pénzüket. Az ügynek magyar károsuljai is lehetnek. Aki úgy gondolja, ő is ennek a csalássorozatnak az áldozata lett, jelentkezzen a rendőrségen!
Vágólapra másolva!

A spanyol hatóságok júniusban ismerték meg azt a bűnbandát, amelynek a tagjai Tenerife és Gran Canaria déli részén vertek át jellemzően 70 évnél idősebb turistákat.

Többnyire egy elektronikai üzletben szemelték ki az áldozataikat, akiknek vásárlásnál megszerezték a bankkártyáik adatait. Ezeket csak akkor használták fel, amikor a turisták már elutaztak a szigetről.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az utazás dátumát úgy tudták meg, hogy a vámszabályokra hivatkozva kitöltettek az idősekkel egy nyilatkozatot, ahol fel kellett tüntetniük a pontos utazási adatokat is. Az idősek csak akkor vették észre, hogy eltűnt a pénzük, amikor már nem nyaraltak, így nem tudtak ott feljelentést tenni.

A csaláskor egy tabletet adtak el, jellemzően a piaci árnál magasabb áron, de olyan is előfordult, hogy nem létező üdülési jogot lehetett tőlük megvenni. A bankszámlákról pedig 100-150 ezer eurónyi összegeket emeltek le.

Ahhoz, hogy a banda a megfelelő büntetést kapja, és a lefoglalt összegből az átvertek visszakapják a pénzüket, a károsultaknak jelentkezniük kell a rendőrségen. A spanyol hatóságok azt kérik, hogy ha csalás áldozata lett, tegyen feljelentést, az iratok másolatát pedig lehetőleg spanyolul küldje el a konzulátusra, vagy a megadott e-mail címre.