Az ellopott sportcipő botránya: de mi kerülhet egy cipőben 4 és fél millió forintba?

Vágólapra másolva!
Márciusban egy lett testvérpár bement a fiatalok körében nagyon népszerű üzletbe, és elloptak egy 4,5 milliós cipőt. A rendőrség azóta már elfogta az egyik tolvajt és visszaadták a cipőt az üzlet tulajdonosának. Persze a legtöbb embernek a történetnek a legnehezebben megérthető része az, hogy egy cipő hogyan kerülhet több millió forintba. Kiss Márk ruhatervezővel kerestük a választ.
Vágólapra másolva!

Két férfi ment be az V. kerületi cipőboltba, majd elloptak onnan egy 4,5 millió forintos Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt.

A lopás könnyen ment, mert a vitrin éppen nyitva volt, mivel az egyik vásárló éppen onnan próbált fel egy cipőt.

A rendőrség azonnal nyomozásba kezdett, majd gyorsan kiderült, hogy egy lett testvérpár lopta el a cipőt, akik büntetett előéletűek. ki is vannak utasítva az országból. Az idősebb férfit filmbe illő módon fogták el, ugyanis az egyik barátja mondta el a rendőröknek, hogy hol lakik, miután őt Heves vármegyében egy autós jogsértés után elfogták.

A férfit az újpesti otthonában fogták el. Az elfogás után a férfi párja jelezte a rendőröknek, hogy a tolvajnak csomagja érkezett a postára, a még körözés alatt álló öccsétől.

A rendőrök elmentek a csomagért, amiben benne volt a sértetlen cipő, amit azóta vissza is adtak az üzlet tulajdonosának.

Miért ilyen drága egy cipő?

Az esettel kapcsolatban sok emberben felmerül a kérdés, hogy miért kerül 4,5 millió forintba egy sportcipő. Kiss Márk ruhatervező az Origónak elmondta, hogy az ilyen cipők azért kerülnek ilyen sokba, mert limitált szériásak, nagyon kevés készül belőlük. Mondjuk 100, vagy 1000 darab, amiket utána elosztanak az országok között, valahova csak pár darab kerül. Csak kijelölt üzletekben lehet ezeket megvenni, vagy online rendelni.

– mondja Kiss Márk, majd hozzátette, hogy az ilyen cipők értéke évről évre növekszik, vannak olyanok, akik befektetésnek veszik meg.

– magyarázza a stylist.

Az egyedi cipők nagyon népszerűek, mondjuk egy sportrajongónak ha a kedvenc csapatával, sportolójával van egy kollaboráció. Az adott esetben a Nike a Louis Vuittonnal adott ki cipőt.

– mondja Kiss Márk, miért kerül az adott cipő 4,5 millió forintba.

Egyedi cipő, ilyen márka, olyan márka, meg együtt, érthető. Csak a 4,5 millió, az az, ami nehezen felfogható.