Telepakolt bevásárlókocsival sétáltak ki egy siófoki áruházból - videó

Vágólapra másolva!
Négy ember ellen emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség amiatt, mert többször fizetés nélkül távoztak megpakolt bevásárlókocsijukkal egy siófoki áruházból. A lopásokról az áruház kamerái felvételeket is készítettek, ezek alapján találták meg őket a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A három férfinak és egy nőnek nem volt munkája, ezért döntöttek úgy, hogy közösen fognak lopni és megszerzett termékekből lesz olyan, amit maguk használnak fel, a nagyobb részét pedig eladják.

Minőségi italokkal, drága desszertekkel, műszaki cikkekkel és húskészítményekkel pakoltak meg ketten egy bevásárló kocsit,

majd fizetés nélkül távoztak. A parkolóban várakozó társaikkal együtt pakolták be az autójukba a zsákmányt. Az egyik lopásról felvételt is osztott meg az ügysészség:

Ezzel a módszerrel háromszor loptak egy siófoki áruházból összesen 787 510 forint értékben

Negyedjére viszont megijedtek attól, hogy lebuknak, ezért az áruházban hagyták a kocsit, benne 124 690 forintnyi áruval.

A rendőrök a kamerafelvételek alapján kapták el őket.

Az ügyészek nagyobb értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emeltek vádat a tolvajok ellen. Három emberrel szemben végrehajtandó, társukkal szemben viszotn felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták. Emellett azt kérték, hogy mindegyik tolvajt tiltsák el a közúti járművezetéstől, és kötelezzék őket a kár megtérítésére.