Távozik Vitézy Dávid

Vitézy Dávid
Vitézy Dávid Origo interjú 2016.04.14.
Vágólapra másolva!
Az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek – írta Vitézy Dávid a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Közölte, a közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át.

Vitézy Dávid bejegyzésében megköszönte Palkovics Lászlónak és a kormánynak "a megtisztelő felkérést és a közös munkát", majd azt írta:

A (volt) közlekedési államtitkár Facebook-bejegyzése alább tekinthető meg.

Lantos Csaba lesz az energiaügyi miniszter

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn jelentette be:

önálló energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött a kormány.

Gulyás Gergely az új minisztérium létrehozását azzal indokolta: a háború és a szankciós energiaárak miatt Magyarországon és Európában is a legfontosabb az energiabiztonság és az energiaárak ügye.
A kormány ezért strukturális változtatást hajt végre, önálló energiaügyi minisztériumot hoz létre. Az új minisztérium az energiapolitika egységes irányításáért felel, és az Energiahivatal hatásköreinek többségét is átveszi – mondta.

Az energetikai minisztérium vezetőjének Lantos Csabát kérte fel a miniszterelnök – ismertette, hozzátéve, hogy az új miniszter december 1-jétől tölti be posztját.

Gulyás Gergely közölte: Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondását elfogadta a kormányfő.

Távozásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdasági, az építésügyi és beruházási, valamint a kulturális és innovációs tárca veszi át.