Iraki férfiak lövöldöztek reggel Budapesten

Rendőrökre lőttek, autós üldözés, lövöldözés Budapesten, Nagykőrösi út, M5 bevezető szakasza, 2022.11.14.
Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel a rendőrök Inárcstól egészen Budapestig üldöztek egy teherautót, amelyben migránsokat csempésztek. A két embercsempész útközben többször is rálőtt a rendőrökre, információink szerint a lövöldözők több civil autót is eltaláltak. Végül megálltak, kiugrottak a kocsiból és bemenekültek az autópiacra, átmásztak a kerítésen és beszaladtak a fák közé. A rendőrök ott fogták el őket. Az esettel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Reggel fél 8 körül a Pest megyei rendőrök próbáltak megállítani egy teherautót az M5-ös autópályán, amiben migránsokat csempésztek. A sofőr nem állt meg, folytatta az útját Budapest felé. A Nagytétényi úton azonban meg kellett állnia.

Menekülés során többször is rálőttek a rendőrautóra.

Ahogy megálltak, két férfi (a sofőr és a mellette utazó) kiszállt és befutott a közeli erdőbe.

Közben többször lőttek az őket üldöző rendőrökre.

A rendőrök lezárták a területet, majd a műveletbe a TEK is csatlakozott. Nagyjából 1 órával később elfogták a két iraki lövöldözőt.

Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője Fotó: Csudai Sándor - Origo

A teherautóban 21 migráns volt, akik mind szír állampolgárnak vallották magukat. A két férfi ellen felfegyverkezve elkövetett embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A lövöldözésben senki sem sérült meg, a két embercsempésznek menekülés közben horzsolásos sérülései lettek. Kórházba vitték őket, de nem igényeltek orvosi ellátást. A kihallgatásuk most kezdődik.

A TEK ma reggel még négy külföldi férfit fogott el az M1-es autópályán Győrnél, nekik közük lehetett a két iraki férfihoz.

Az ő kihallgatásuk is folyamatban van.