Még egy hétig lehet jelentkezni a középiskolákba

tanulás egyetem vizsga időszak
Az SE nyílt napjára már lehet jelentkezni.
Vágólapra másolva!
Február 18-áig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe - írja az Oktatási Hivatal. Már nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők megalapozottan dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek.
Vágólapra másolva!

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki.

A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük

az Oktatási Hivatal honlapján elérhető felületen.

A nyilvánosságra hoztott központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását figyelembe véve a felvételizők összehasonlíthatják eredményeiket, így könnyebben tudnak dönteni arról, hogy hova jelentkezzenek.

Az előzetes adatok szerint az idei átlageredmények szinte minden esetben magasabbak a korábbi három évi eredménynél, egy esetben azonosak azzal.

A kitöltött dokumentumokat a tájékoztatóban leírtak alapján február 18-áig, vagy jövő hét péntekig kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba.

A kézzel kitöltött felvételi lapokat nem veszik figyelembe.