Fontos határidő jár le hétfőn, erre minden felvételizőnek figyelnie kell!

felvételi 2022 keresztféléves képzés egyetem Szegedi Tudományegyetem
SZTE
Vágólapra másolva!
Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási felvételi jelentkezéseket. 
Vágólapra másolva!

Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében közölte: a magyar egyetemek jelentősen előreléptek a világ felsőoktatási rangsoraiban az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően, "így a megújult felsőoktatás számtalan karrierlehetőséget kínál".

Legkésőbb

február 21-én, hétfőn éjfélig kell hitelesíteni a Felvi.hu-n elérhető E-felvételiben benyújtott és véglegesített felsőoktatási jelentkezéseket

- tudatták.

A hitelesítés Ügyfélkapun elektronikusan és postai levélben is intézhető. Utóbbi esetben az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot kell aláríni és február 21-ig az Oktatási Hivatal címére postázni (1380 Budapest, Pf. 1190). További információk a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban olvashatók. A hitelesítés akkor sikeres, ha a jelentkező e-mailben visszajelzést kap, illetve az E-felvételi felületén is megjelenik a hitelesített státusz - ismertették.

A helyettes államtitkár a közlemény szerint elmondta azt is, hogy

idén több mint 1000 milliárd forintot fordítanak a magyar egyetemek működésére és fejlesztésére,

a következő években pedig 2700 milliárd forint jut majd felsőoktatási fejlesztésekre, hogy "valamennyi intézményben a 21. századnak megfelelő körülmények és lehetőségek várják a hallgatókat".

Címlapi és social media képünk illusztráció.