Késeléssé fajult egy házaspár vitája Pest megyében

Vágólapra másolva!
A Budapest Környéki Törvényszék ma reggel 10-kor tartott előkészítő ülést annak az asszonynak az ügyében, aki 2019 nyarán késsel támadt a férjére, és életveszélyesen megfenyegette, miután az többször megverte, és kizárta a lakásból.
Vágólapra másolva!

A nő és a férfi az interneten ismerkedtek meg egymással, majd 2018 nyarán összeházasodtak. Összeköltözésük után megromlott köztük a viszony, ami főleg az asszony féltékenykedésének volt köszönhető. Rendszeressé váltak köztük a veszekedések, amelyek néha tettlegességig fajultak.

Előfordult, hogy férfi pofon vágta, illetve megverte feleségét.

2019. július 4-én az asszony

telefonon közölte az anyósával, hogy ha a férje újra kezet emel rá, akkor elköltözik otthonról és szíven szúrja.


Néhány nappal később a férfi az ágyban fekve tévézett, amikor az asszony hazaért a munkából és alsóneműre vetkőzött. Ekkor a pár beszélgetni kezdett egymással, ami azonban rövid időn belül vitává fajult. Ennek során a férfi

felszólította az asszonyt, hogy költözzön el, majd megragadta a nő karját, kivezette a lépcsőházba és kizárta a lakásból.

Amikor az alsóruhában lévő nő dörömbölni kezdett az
ajtón, a férje beengedte, de ismét közölte vele, hogy költözzön el.
Ekkor a nő a nappaliba ment és elkezdte táskákba pakolni a ruháit, majd

egy előzőleg elrejtett késsel a férjéhez lépett és életveszélyesen megfenyegette, és felé szúrt. Amikor a férfi észrevette felesége mozdulatát, a kezét védekezésképp maga elé emelte, így a szúrás a csuklóját érte. A felesége ismét rátámadt és mellkason szúrta, illetve megvágta a férfit. Védekezésképp a férfi megütötte az asszonyt,

aki felhagyott a további támadással. Ezalatt a férfi telefonon értesítette az anyját, akit arra kért, hogy hívjon segítséget.
Az eset során a nő és a férfi is súlyosan megsérült - írja a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalási jegyzéke.