Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott Eb-csoportkörös ellenfelét, a svájci nemzeti együttest nagy csapás érte a kontinenstorna előtt, ugyanis ismét megsérült az AS Monaco csatára, a 63-szoros válogatott Breel Embolo.

A svájci válogatott első számú csatára, a 27 éves Breel Embolo tavaly szenvedett súlyos sérülést, ami miatt egyetlen Eb-selejtezős mérkőzésen sem játszott. Az AS Monaco támadója nélkül a nemzeti együttes csak a második helyen végezett az Eb-selejtezős csoportjában, ráadásul a gólszerzéssel is hadilábon állt, ugyanis Svájc a legutóbbi öt meccsén mindössze három gólt szerezett és csak egyszer győzött.

Megsérült a svájci válogatott sztárja

Embolo április végén tért vissza a pályára, klubjában azóta öt mérkőzésen játszott, még gólt is lőtt, azonban a legfrissebb hírek szerint ismét megsérült,

a Montpellier elleni bajnokin már az első félidőben le kellett cserélni. Hivatalos tájékoztatás még nem érkezett a focista állapotáról, de a Nemzeti Sport információi szerint Embolo combizomszakadást szenvedett, így többhetes kihagyás vár rá. A svájci válogatott csatára jó eséllyel három-négy hétig kényszerpihenőre kényszerül, így kihagyhatja a teljes Eb-felkészülést, és az sem biztos, hogy bevethető lesz a magyarok elleni, június 15-ei csoportmérkőzésen.

A svájci válogatott szövetségi kapitánya, Murat Yakin pénteken hirdeti ki a bővebb keretét, amelyben még helyet kaphat a csatár, ha nem túl súlyos a sérülése, ám az is könnyen előfordulhat, hogy kénytelen lesz kihagyni a nyári kontinenstornát.

Embolo az FC Basel csapatában kezdte profi karrierjét, a svájci együttestől az akkor még Bundesligában szereplő Schalke 04 vette meg 2016-ban több mint 25 millió euróért. A gólerős támadó három évvel később a Borussia Mönchengladbach-hoz igazolt, majd 2022 nyarán a francia élvonalbeli AS Monacóhoz szerződött. 

A 27 éves futballista a svájci válogatottban eddig 63 mérkőzésen szerepelt, ezeken 13 alkalommal volt eredményes.

Breel Embolo
Breel Embolo lemaradhat a foci-Eb-ről
Fotó: AFP (Photo by Jewel SAMAD / AFP)

A magyar válogatott a svájciak mellett a házigazda németekkel és a skótokkal szerepel azonos csoportban a nyári Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30