Jelentősen csökkent a mélyszegénységben élők aránya az elmúlt 10 évben

szegénység szegény gyerek kislány
Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkent a mélyszegénységben élők aránya az elmúlt 10 évben (23,4 százalékról 8,7 százalékra), a különböző kormányzati lépések (pl. minimálbéremelés, 13. havi nyugdíj stb.) pedig a legkiszolgáltatottabbaknak segítenek - írta közösségi oldalán Deák Dániel. A XXI. Század vezető elemzője szerint emellett csökkentek a társadalmi különbségek is, a foglalkoztatottak száma pedig rekordmagas: 4,5 millió felett van. Deák úgy látja, hogy a balliberális Horn Gábor és Antal Attila felváltva állították, hogy szörnyű a helyzet Magyarországon, nőtt a szegénység és a kettéosztottság a társadalomban, ezzel szemben a valóság az, hogy az állításaik hamisak.
Vágólapra másolva!

Deák Dániel elemző a Facebookon közzétett videó mellé azt írta, hogy tüzes vitájuk volt az ATV Csatt című műsorában a balliberális Horn Gáborral és Antal Attilával, akik felváltva állították: szörnyű a helyzet Magyarországon, nőtt a szegénység és a kettéosztottság a társadalomban.

- írta, majd hozzátette:

valójában jelentősen csökkent a mélyszegénységben élők aránya az elmúlt 10 évben (23,4 százalékról 8,7 százalékra), a különböző kormányzati lépések (pl. minimálbéremelés, 13. havi nyugdíj stb.) pedig a legkiszolgáltatottabbaknak segít. Emellett csökkentek a társadalmi különbségek is, a foglalkoztatottak száma pedig rekordmagas: 4,5 millió felett van.

- zárta gondolatait a vezető elemző.

Mint arról az Origo is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy