Barátját próbálta bajba keverni, hogy mentse a saját bőrét

Vágólapra másolva!
Hamis vád bűntette miatt feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott az ügyészség azzal a marcali fiatallal szemben, aki miután barátjával együtt túladagolta magát gyógyszerrel, úgy akart mentesülni a következmények alól alól, hogy azt állította, barátja tudtán kívül keverte az italába a drogot.
Vágólapra másolva!

2020 novemberében egy levél antipszichotikumnak minősülő gyógyszert talált az utcán egy fiatal, majd barátjával együtt

elhatározták, hogy többet is bevesznek belőle, mivel az interneten azt olvasták róla, hogy halucinációt okozhat. A túladagolt gyógyszer azonban egyikük esetében súlyos mellékhatásokat okozott;

aluszékony lett, homályosan látott, majd nyak- és ujjmerevség alakult ki nála, ami miatt végül a kórházban kötött ki.

A kamasz félt szülei haragjától, nekik, ezért

a rendőröknek azt állította, hogy barátja a tudtán kívül keverte az italába a gyógyszert.

A hamis vád alapján a másik fiatalt

súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatták ki a rendőrök, aki viszont az igazat mondta el, amit a barátjával folytatott mobiltelefonos üzenetváltása is bizonyított.

Forrás: Ügyészség

A rendőrök ezért

megszüntették ellene az eljárást, míg barátját hamis vád miatt hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

A kaposvári ügyészség

feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott a fiatallal szemben, melynek keretében pártfogó felügyelet alatt áll,

illetőleg az ügyészség kötelezettségként előírta azt is, hogy folytassa a tanulmányait, és az iskolai előmenetelét célzó programban is vegyen részt. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama eredményesen eltelik, az eljárást az ügyészség meg fogja szüntetn.