Megkezdődött az életveszélyes állapotban lévő Meszleny-kastély felújítása - képek

Meszleny, kastély, felújítás
Vágólapra másolva!
Végre elindult a munka Velencén, ugyanis felújítják a Meszleny-kastélyt. Első körben az életveszélyes állapot megszüntetésével, állagmegóvó munkálatokkal, köztük a tető teljes rekonstrukciójával - közölte L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a közösségi oldalán. 
Vágólapra másolva!

A miniszteri biztos szerint néhány hónapon belül látványos lesz a változás.

- írta a fotók mellé, amelyekkel megmutatta, hogyan fog kinézni a most még életveszélyes állapotban lévő épület. Íme a fotók:

A munkálatok megkezdődtek. Forrás: Facebook

Most még borzalmas állapotok uralkodnak.

A kastély hamarosan új külsőt kap. Forrás: Facebook

Így fog kinézni a felújítás után:

Ez az egyik látványterv. Forrás: Facebook

Csodás park is várja majd az érdeklődőket.

A felújítási munkálatok után birtokba vehetik majd a látogatók. Forrás: Facebook

A kastély évek óta elhagyatott volt, amelyről több videó is elérhető. A képsorok önmagukért beszélnek: érdemes felújítani a kastélyt, megmenteni azt.

Igazán bőséges örökséget hagyott a térségre Velence egykori ura, a Meszleny család: csak itt három kastély is köthető a nevükhöz – a Meszleny-Wenckheim (ma többek közt könyvtárnak, házasságkötő teremnek ad otthont), a Hauszmann-Gschwindt-kastély (most magánkézben van, lezárva), valamint az erdő közepén álló egyszerűen csak Meszleny- vagy Meszlényi-kastély. Az épületet, és az egykori park területének egy részét megvásárolta a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola. Terveik szerint korszerű, a nagyközönség számára elérhető, izgalmas élményeket nyújtó látogatóközpont kialakítása a cél.