Tanulási problémái miatt rendszeresen verte, és megalázta gyerekét egy anya és új élettársa

koronavírus, digitális oktatás, iskolák, Freiburg, Németország
04 March 2020, Saxony, Freiberg: A pupil of a 9th grade is working with her iPad in class during a press tour in a classroom of the secondary school Clara Zetkin. Over the past five years, the mountain and university town has invested around 25 million euros in modernizing and expanding daycare centers and schools. Photo: Sebastian Kahnert/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak  miatt emelt vádat egy 38 éves, Veszprém megyei nő ellen. 29 éves párját testi sértéssel, és becsületsértésse vádolják. Mind a ketten rendszeresen verték a nő legkisebb gyerekét annak tanulási problémái miatt.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az asszony 2020 februárjában mutatta be új élettársát az akkor 17, 14 és 8 éves gyerekeinek, aki ezután napi szinten találkozott velük.

A nő legkisebb, elős osztályos gyereke tanulási nehézségekkel küzdött,

anyja és új élettársa a 2020 márciusában kezdődött digitális oktatás miatt

rendszeresen számon kérték a házi feladatot, melynek hiányosságai miatt rendszeresen szidták, büntették. Megvonták tőle a szabadidős programokat, illetve kedvenc játékait, és nem kapott édességet.

illusztráció Forrás: AFP/Sebastian Kahnert

Ezen kívül előfordult, hogy

a nő barátja arcon, vagy tarkón ütötte, meghúzta a fülét, fakanállal körmöst adott neki, az asszony pedig ahelyett, hogy leállította volna élettársát, támogatta annak agresszív viselkedését, sőt, időnként csatlakozott hozzá, és ő is pofon vágta a gyereket.

A bántalmazásnak gyakran a két testvére is szemtanúja volt, és többször könyörögtek anyjuknak, és élettársának, hogy hogy ne bántsák az öccsüket, akinek, többször segítettek a leckében, csak hogy megvédjék.

Az anya és párja 2020. április 17-én este 10 óra után, a délutános műszakból ért haza, majd szokás szerint számon kérték a leckét a gyereken, majd durván leszidták, és megverték a hibái miatt.

Az idősebb testvérek hiába kérték, hogy hagyják abba a bántalmazást, az anya és élettársa elhatározták, hogy megleckéztetik a kisfiút.

Felszólították, hogy öltözzön, mert kiviszik az erdőbe a vaddisznókhoz.

Miután elmentek, a testvérek telefonon a nagynénjüktől kértek segítséget, aki a családjával együtt elindult hozzájuk.

Eközben a nő és a férfi

a gyereket a noszlopi erdőbe vitte, kiszállította a kocsiból, majd elhitették vele, hogy éjjel 11 óra körül otthagyják, és elhajtottak a kocsijukkal. Pár perc múlva visszamentek érte, amikor a férfi újból megütötte és meg is rúgta, az anya pedig mindezt végignézte.

Hazaérve Ajkára, a rokonok már vártak rájuk, és mindhárom gyereket magukkal vitték, hogy édesapjuknak adják át őket.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta,

az anya esetében pedig azt is, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyek esetében kiskorúakkal kerülhet kapcsolatba.