Másfél év múlva láthatja újra gyerekét az elnöki kegyelemben részesülő Kertész Ágnes

Vágólapra másolva!
Kertész Ágnest 10 éves börtönbüntetésre ítélték emberölési kísérlet miatt, nemrég azonban köztársasági elnöki kegyelemben részesült, így másfél év múlva szabadulhat. Miután gyereke nem látogatja és a felügyeleti jog is a férjét illeti, szabadulása után pert fog indítani gyerekéért a nő. 
Vágólapra másolva!

Azt írja a Blikk, hogy Kertész Ágnes évekig a fájdalomtól sírt, most azonban az örömtől potyogtak a könnyei. A nő szinte megszólalni sem tudott, csak rázta a zokogás, amikor megtudta, hogy Áder János elnöki kegyelemben részesítette. Így tényleges büntetésének csak a felét kell a rácsok mögött letöltenie.

A jó magaviseletéért járó kedvezményekkel Ágnes másfél év múlva szabadulhat. A nőt azért ítélték el, mert állítólag volt férje italába drogot tett, majd többször megszúrta a férfit. Ágnes ezzel szemben álltja: párja magának okozta a sérüléseket, majd mikor ő ilyen állapotban megtalálta, dulakodni kezdtek, s akkor valóban mindketten bántalmazták a másikat - írja a lap. A bíróság a férfi verzióját fogadta el.

Ágnesnek 2019-ben kellett börtönbe vonulnia, a reményt a lehetséges elnöki kegyelem táplálta benne és a kislányától kapott rajzok.

– közölte dr. Kléber István, a nő jogi képviselője.

A nő a pozitív hír hallatán egyszerre sírt és nevetett. Ágnes dolgozik, mellette iskolába is jár, kitanulta a szabó-varró mesterséget is.

A jogi képviselő szerint nem kizárt, hogy harcolnak tovább, hiszen meggyőződésük szerint Ágnest ártatlanul ítélték el.

– fogalmazott Ágnes ügyvédje.

Bár a börtönszabályzat nem tiltja, hogy láthatásokra gyermek is érkezzen, Ágnest egyszer sem látogatta meg kislánya. Feltehetőleg a volt férj úgy ítélte meg, hogy káros lenne a környezet a gyerek lelki fejlődése szempontjából. Így nem kizárt, hogy az édesanya csak másfél év múlva ölelheti újra magához a gyermekét - írja a lap.