A gyászoló családokat kezdte hergelni a Gyurcsány házaspár

Vágólapra másolva!
Miután Nagy Attila Tibor, baloldali tanácsadó azt javasolta a baloldali pártoknak - különösen a DK-nak -, hogy használják ki a koronavírusban meghaltak hozzátartozóinak gyászát, és szólítsák meg ezeket az embereket, a Gyurcsány házaspár azonnal így is tett. Legutóbbi posztjában Gyurcsány Ferenc és felesége is a gyászoló családokhoz szólt. A jelek szerint megszületett az új terv: a DK vezérkara változtatás nélkül vette át a baloldali tanácsadó eszmefuttatását.
Vágólapra másolva!

- osztogatott kampánytippeket egy keddi televíziós interjúban Nagy Attila Tibor ismert baloldali tanácsadó, aki külön kiszámolta, hogy a társadalom mekkora részét érintheti a gyász.

"Márpedig a gyászolók tömege, azon választópolgárok tömege, akik siratják a hozzátartozóikat, rokonaikat, ismerőseiket, idővel nőni fog. Számításom szerint szépen felmegy 100-150 ezerre, 200 ezerre. 200 ezer gyászolóval már egy párt adott helyzetét is el lehet dönteni - fejtegette. Majd a Demokratikus Koalíciónak címezve úgy összegzett, hogy "az ellenzék adott része, beleértve a DK-t, miután nem szól közvetlenül a gyászolókhoz egyelőre, ezért nem tudja kellőképpen kihasználni a gyászból adódó fájdalmat".

Magyarán, a baloldali tanácsadó nyíltan arról beszélt, hogy a baloldalnak, azon belül is Gyurcsány Ferencéknek célzottan meg kellene szólítania a járványban meghaltak hozzátartozóit, és ehhez még "statisztikákat" is szolgáltatott.

Zárójelben jegyezzük meg: igen jellemző az a kifejezés, hogy "szépen felmegy" - mintha drukkolna, hogy minél magasabb legyen ez a szám, azaz, minél több áldozat legyen. Több mint furcsa az is, hogy

Nagy Attila Tibor okfejtését követően a Gyurcsány házaspár szinte azonnal a gyászoló családokhoz szólt.

Azonnal megfogadták a baloldali tanácsadó javaslatait, és a gyászoló családokhoz szóltak Forrás: Facebook

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök szerda este az M1-nek adott interjújában ismertette, hogy milyen feladatok előtt áll az ország, és mi a menetrendje a lépcsőzetes újraindításnak.

Közvetlenül a kormányfői nyilatkozat után Gyurcsány Ferenc, DK-elnök jelentkezett egy facebookos bejegyzéssel, amiben Orbán Viktor szavaira reagálva "nemzeti tragédiának" nevezte, hogy a koronavírus miatt nagy számban "maradtak itt özvegyen, árván".

Gyurcsányné pedig férjénél is konkrétabban fogalmazva, csütörtökön írt posztjában használta a "gyászoló családok" kifejezést. "A kormánynak szembe kell néznie több mint 20 ezer gyászoló családdal" - szögezte le Nagy stratégiája mentén. Emlékezetes, Gyurcsányné március elején megkezdett - és zömében maszk nélkül végigvitt - kampánykörútja során elkapta a fertőzést. Bár kétoldali tüdőgyulladással több hétig ágyban feküdt, felépülése után egyből a védekezést kezdte el támadni.

Nagyon úgy fest, hogy a Demokratikus Koalíció - drámaian ízléstelen módon - a koronavírusban meghaltak hozzátartozóinak érzelmeire építi kommunikációját. Így feltehetően jó sokszor fogjuk hallani az elkövetkező időszakban az egyébként az oltás ellen hergelő baloldali politikusoktól a "gyászoló családok", és az ehhez hasonló kifejezéseket.