Vágólapra másolva!
Magyarország öt megyéjében fogtak el migránsokat, a legtöbbet ez alkalommal Bács-Kiskun megyében. Öt embercsempésszel szemben is intézkedtek.
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 24 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában.

Március 16-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 3 esetben 14 migránst fogtak el Nagybaracska és Újmohács területén, illetve a tompai határátkelőhelyen.

A migránsok között szír, iraki és líbiai is volt, ám semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmutatni az igazoltatás során.

Később Bácsbokodon és Garán 10 migránst fogtak el,

hiteles írataik nekik sem voltak.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök egy embercsempésszel és tíz migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 óra alatt Győr-Moson-Sopron megyében.

Tegnap reggel 7 órakor, egy román rendszámú autót igazoltattak az M1-esen, Komárom térségében. A kocsiban a román sofőrön kívül egy szír migránsok utaztak,

hiteles iratok nélkül.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: Police.hu

23 migráns Csongrád-Csanád megyében

Négy különböző alkalommal 16 migránst fogtak el Röszkén.

A migránsok között marokkói, líbiai, palesztin, afgán, és szír is volt, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon dél körül a román-magyar közös ellenőrzés során egy bolgár honosságú kamionban öt rejtőzködő migránsra találtak a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgánoknak vallották magukat,

ám sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, ezért a román rendőrök eljárást indítottak ellenük.

Később újabb két afgán migránst tartóztattak fel, ezúttal Mórahalom területén.

Ők sem tudták hitelesen igazolni magukat.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

8 migránssal, és 4 embercsempész Komárom-Esztergom megyében.

Március 16-án 10 óra 25 perckor a 81-es számú főúton,

Kisbér területén ellenőriztek két lengyel autót. Az egyik kocsiban egy pakisztáni és egy lengyel, míg a másikban két lengyel és nyolc szír férfi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök a sofőröket és az utasokat elfogták, és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon hallgatták ki.

A rendőrök a nyolc migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az egy pakisztáni és a három lengyel sofőr kihallhógatása folyamatban van.

A rendőrök három migránst fogtak el 24 óra alatt Pest megyében.

Március 16-án este fél körül egy nyársapáti cég telephelyénél találtak rájuk.

A három afgán férfi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért a Nagykőrösi Rendőrkapitányságra vitték őket.