Böröcz László: Nemcsak az fontos, hogy mi kényelmesen érezzük magunkat, hanem hogy a jövőbemutató értékeket megőrizzük

Böröcz László, Fidelitas,
Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese
Vágólapra másolva!
Nemcsak az fontos, hogy mi kényelmesen érezzük magunkat, hanem hogy a társadalom aszempontjából is jövőbemutató értékeket megőrizzük - mondta Böröcz László aFidelitas kongresszusán.
Vágólapra másolva!

A Fidelitas megtartotta a 17. kongresszusát. A rendezvényen felszólalt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Böröcz László a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Videón bejelentkezett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Nyitrai Zsolt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja és Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Fidelitas 17. kongresszusán. Forrás: Origo

Novák Katalin tárca nélküli miniszter kifejtette, hogy a fiatalok egy része túl korán akar felnőni: Öltönybe öltöznek, elsajátítanak egy technokrata nyelvezetet és hajlamosak lehetnek koravénné válni, ez a konzervatívok csapdája. A liberális fiatalok csapdája pedig az, hogy túl későn nőnek fel, nem tanulnak meg megfelelő időben felelősséget vállalni, a könnyű életet választják. A miniszter megjegyezte, hogy az utóbbi helyzetbe könnyebb belecsábítani a fiatalokat, mert a liberálisok által kínált gondtalannak tűnő élet értelemszerűen vonzóbb, de ennek vannak hátulütői.

A Fidelitas 17. kongresszusa n

Forrás: Origo

Novák Katalin példaként említette, hogy azonban fiatalok a járványhelyzetben is mondhatnák, hogy nem hordják a maszkot és nem tartják be a járványügyi szabályokat, de ezzel nem csak saját egészségüket, hanem az idősek életét is veszélyeztetnék. A miniszter végül elmondta, hogy az általa felvázoltak helyett

az lenne a legjobb, ha mindenkinek önfeledt gyerekkora lenne, majd idővel, lépésekben tanulnának meg felelősséget vállalni magukért, és a környezetük miatt is.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Fidelitas 17. kongresszusán Forrás: Origo

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédében elmondta, hogy "ő a Fidelitas kongresszusára hazajött, ő is ebben a közösségben kezdte a közéleti munkásságát". Hangsúlyozta,

a fiatalok egyik legfontosabb feladata, hogy az online kommunikációs térben szólítsák meg egymást és kezdeményezzenek párbeszédet a közéleti ügyekről.

Hozzátette, hogy ez egy komoly feladat, amiben a kormány pedig bátran támaszkodik a fiatalokra.

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke Forrás: Origo

Illés Boglárka, a Fidelitas országos elnöke elmondta, hogy az ifjúsági szervezet egyik legfontosabb feladat a politikai utánpótlásképzés. A Fidelitas elnöke kifejtette,

ez biztosítja, hogy mindig legyenek az országban olyan emberek, akik aktívan részt vesznek bármilyen közéleti, politikai probléma megoldásában.

Nyitrai Zsolt videóüzenetében elmondta, rendkívül fontos, hogy a fiatalok minél nagyobb létszámban tudják elmondani a véleményüket a közéleti ügyekről, a Fidelitas pedig kiváló lehetőséget ad erre minden fiatalnak.

Mager Andrea videoüzenetében kiemelte, hogy a fidelitasosok egyik legnagyobb pozitívuma a frissességük. Ez pedig

alkalmassá teszi őket arra, hogy lendülettel küzdjék le a felmerülő új kihívásokat.

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Forrás: Origo

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, hogy azoknak a fiataloknak, akinek affinitása van a politika iránt kötelességük, hogy tegyenek is érte. Hangsúlyozta, hogy közösségük fontosnak tartja a családjaikat és a környezetüket is.

– hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Végül kifejtette, ezért fontos küldetés, hogy ne kényelmesedjenek bele abba a jól felépített rendszerbe, amit a Fidesz első generációja épített ki.

Kövér László, az Országgyűlés elnökének videóüzenete a Fidelitas kongresszusán Forrás: Origo

Kövér László videóüzenetében elmondta, hogy a világ 30 év alatt hatalmas változáson ment keresztül, de