A demográfiai válságot migránsokkal és robotokkal orvosolnák

szexrobot, robotnő, robotcsaj, robotfiú
Iparági szakértők szerint a szexrobotok piaca néhány éven belül 30 milliárd dollárosra (kb. 8300 milliárd forint) duzzadhat. A várakozások szerint a fejlődő mesterséges intelligencia még vonzóbb teheti ezen termékeket a vásárlók számára.
Vágólapra másolva!
A New York Times hasábjain értékelte a magyar kormány családpolitikáját Pető Andrea, magyar professzor, aki a Soros-egyetem (CEU) oktatója is egyben. Úgy fogalmazott, a kormány a nők testét „nemzeti fejlesztési célra” akarja „felhasználni”. Az oxfordi gerontológus, Sarah Harper véleménye pedig az, hogy az európai népesség fogyását az afrikai népesség „többletével” kéne pótolni, később pedig jöhetnek a robotok – számolt be a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A New York Times-ban írtak a magyar kormány nemrég bejelentett hétpontos családvédelmi akciójáról. A lap szerzője a kormánypártok álláspontjára nem volt kíváncsi a témával kapcsolatban, de még csak a Nagycsaládosok Országos Egyesületét sem kérdezték meg, azonban a Soros-egyetem „gender studies” professzorának, Pető Andreának a véleménye – aki egyben a Magyar Tudományos Akadémia doktora – fontos volt számukra. A professzor asszony azt állította a bővített családtámogatási rendszerről, hogy

az a „női test szabályozása”, és hogy a kormány a nők testét „nemzeti fejlesztési célra” akarja „felhasználni”.

Pető véleménye nem meglepő annak fényében, hogy az elmúlt években számtalanszor beszélt a külföldi sajtónak arról, hogy Magyarországon idegengyűlölet van. Beszélt arról is, hogy milyen fantasztikus munkát végeztek a nem kormányzati szervezetek a migránsok megsegítésében.

Petőről azt érdemes tudni, hogy a Soros-egyetem megnyitása óta oktatója az egyetemnek, fő témája a gender és a feminizmus. Pályafutását egyébként az MSZMP politikatörténeti intézetében kezdte építgetni.

A kép illusztráció Forrás: Origo

A cikkben Pető oxfordi kollegája, Sarah Harper is hangot ad véleményének, ő egyébként gerontológus, a nyílt társadalom híve. Harper a demográfiai válságot, mint világproblémát a kontinensek, elsősorban az Európa és Afrika közötti népesedési különbségek kiegyenlítésével kezelné. Szerinte tehát

az európai népesség fogyását az afrikai népesség „többletével” kéne pótolni mindaddig, amíg ez szükséges.

Harper korábban a The Guardiannek is kifejtette nézeteit, akkor úgy fogalmazott, az alacsony termékenységi arányszám kifejezetten örvendetes, mivel minden meg nem született gyermek 58 tonnával csökkenti egy brit család éves üvegházgáz-kibocsátását.

A jövőben egyébként úgyis egyre kevesebb emberre lesz szükség a robotizáció miatt.

Harper családcentrikusnak nem nevezhető véleménycunamija itt nem állt meg, a BBC-nek is nyilatkozott korábban. Akkor azt fejtegette, hogy az anyaság stigmatizálja a nőket, a gyerekvállalás pedig nemzetgazdasági szempontból nem jó befektetés, hiszen legalább húsz évet kell várni, amíg a gyerekek felnőnek, és munkába állnak. Világnézete tehát igencsak hasonlít Soros Györgyéhez, nem csoda, hogy a milliárdos spekuláns támogatja az Oxford Martin Schoolt, aminek Harper tagja és előadója is egyben.