Demográfiai és gazdaságélénkítő hatása is van a családi otthonteremtési kedvezménynek

RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2019. január 3. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a gyermekek otthongondozási díjának (gyod) idei bevezetéséről és az ápolási díj ez évi emeléséről tart sajtótájékoztatót az Emmi V. kerületi Akadémiai utcai épületében 2019. január 3-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Rétvéri Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatorna vendége volt, ahol elmondta, hogy a demográfiára és a gazdaságra és élénkítő hatása van a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok). 
Vágólapra másolva!

Rétvári elmondta, hogy a csokot igénylő családokban már 230 ezer gyerek él, és további 45 ezer gyerek születését vállalták előre. Emellett emelkedik az új lakások száma is, 2018. első háromnegyed évében 30 százalékos növekedés volt 2017. azonos időszakához képest, és a teljes ingatlanforgalom is 6-7 százalékkal bővült.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában emlékeztetett arra, hogy már megvannak a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményei, a válaszok alapján hozott új intézkedéseket pedig Orbán Viktor miniszterelnök a február 10-ei évértékelőjén ismerteti majd.