Teljes a bohózat: Schmuck Andor is jelentkezett az ellenzéki castingra

Vágólapra másolva!
Pünkösdhétfőn szűkszavú közleményben Schmuck Andor egykori szocialista politikus, a Tisztelet Társasága arca, korábbi önjelölt "miniszterelnök-jelölt" és főpolgármester-jelölt is jelentkezett az ellenzéki castingra. Ezzel tehát a parkolási botrányba keveredő, közismerten alkalmatlan zuglói polgármester, a bukott tévériporternő, valamint a Magyarországot agyhalottazó, ismeretlen férfi után a daloló vállalkozó is harcba száll Budapest vezetéséért. Teljes abszurditásba fordult át az előválasztás - ez akkor is így van, ha esetleg kiderülne, hogy Schmuck Andor csak viccelt, és mégsem indul el. Van egyébként még egy ellenzéki jelölt, a humorista Puzsér Róbert - igaz, ő az előválasztáson nem akar indulni, csak a tényleges főpolgármester-választáson.
Vágólapra másolva!

A balliberális oldal jóvoltából komoly hagyománya alakult ki Magyarországon a különféle választásokat megelőző különféle castingoknak. Ezek úgy általában felhőtlen pillanatokat okoztak, elég csak a Gyurcsány bukása utáni 2009-es castingra vagy a 2014-es országgyűlési voksolást megelőző miniszterelnök-jelölt keresgélésre, nem beszélve az ugyanebben az évben megtartott önkormányzati választás előtti főpolgármester-jelölti időszakra utalni. Aki azt gondolta, hogy Falus Ferenc majdnem főpolgármester-jelölt öt évvel ezelőtti jeges vödrös performanszánál nincsen feljebb/lejjebb (nézőpont kérdése), az legalább akkorát tévedett, mint mondjuk Vona Gábor saját miniszterelnöki esélyeivel kapcsolatban. 2019-re ugyanis az ellenzék elérte a teljes abszurditás határát, az idei casting már most bőven veri a korábbiakat, pedig a java még hátra van.

Schmuck Andor is befutott a bohózat végére

Pünkösdhétfőn dél körül Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága arca is bejelentkezett egy Facebook-posztban Budapest vezetésére. "Főpolgármester jelöltségemről, holnap azaz június 11-én kedden délelőtt 10 órakor a sajtótájékoztatón minden kiderül!" - írta a "Szépkorúak Szolgálatában" álló szervezet vezetője. Hogy politikai szándékai teljesen komolyak, azt egy rövid, mindössze 38 másodperces videóval is igyekezett illusztrálni.

Ugyan Schmuck bejegyzéséből még nem teljesen volt egyértelmű, hogy a balliberális castinggal a háta mögött, vagy azt kihagyva lenne főpolgármester, sajtóértesülések szerint előbbi verzióról van szó. Ez pedig azt jelenti, hogy

Schmuck is részt vesz a 2019-es nagy baloldali válogatón,

így háromról négyre emelkedett a megmérettetésen részt vevők száma. A politikus a nagy hírről a Földes Józsi Bazilika nevű étteremben fog beszámolni, a tervek szerint itt fogja sajtótájékoztató keretében ismertetni jövőbeni terveit.

Abszurditás a neved, ellenzéki előválasztás!

Schmucktól eddig sem volt idegen a politikai szerepvállalás, azonban az elmúlt években inkább a kudarcok és a megmosolyogtató pillanatok övezték pályafutását, semmint a politikai sikerek. Mint ismert, a politikus-vállalkozó 2010-ben is főpolgármester szeretett volna lenni, akkor a Magyarországi Szociáldemokrata Párt jelöltjeként szállt harcba, azonban csak az ajánlásgyűjtésig jutott. Így végül nem került fel a szavazólapra, azonban a parádésra és legfőbbképpen feledhetetlenné sikeredett főpolgármester-jelölti kampánydala minden bizonnyal kárpótolta a magyar közvéleményt. "Ez a mi városunk, ez amiről mi álmodunk" - énekelte teljes beleadással Schmuck 2010-ben.

Természetesen a négy évvel későbbi országgyűlési választáson is felmerült a neve, mint kormányfőjelölt, azonban hivatalosan végül nem lett az. 2018-ban viszont büszkén számolt be róla, hogy ez a vágya is megvalósult: kutyájának tartózkodása mellett családja titkos szavazással miniszterelnök-jelöltnek választotta.

Forrás: Facebook

Mint ismert, az európai parlamenti választások alaposan felborították az ellenzéki erőviszonyokat, aminek következtében az elmúlt két hét leforgása alatt komoly változások következtek be az önjelölt városvezetők névsorában: Puzsér Róbert kiszállt az előválasztásból, míg Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor beszállt Karácsony Gergely mellé az idei castingba. Mindezt tetézi, hogy a győztesen kívül Sermer Ádám, a Liberálisok politikusa és Puzsér Róbert humorista is el fog indulni az őszi választáson, így jelen állás szerint Tarlós István főpolgármesternek minimum három kihívóval kell számolnia. Bár nehezebb ennél abszurdabb helyzetet és jelölteket elképzelni, bőven van még idő arra, hogy a helyzet ennél is abszurdabb legyen, ugyanis az előválasztás szabályai szerint június 17. hétfő délután négy óráig bárkinek lehetősége van 2 ezer aláírással a kezében megjelenni a szervezők előtt. Nézzük, kik vannak eddig.

Egy kerületet sem tud vezetni, de azért főpolgármester lenne

A párbeszédes Karácsony Gergely neve a casting ötletének felmerülése óta jelen van, és miután a szocialista Horváth Csabát legyőzte az első fordulóban, egyértelmű volt, hogy Gyurcsány is őt támogatja. Azonban az MSZP-Párbeszéd pártszövetség gyenge EP-választási szereplése, valamint az egyre terebélyesedő zuglói parkolási botrány miatt napok alatt az egyébként is alkalmatlan Karácsony végképp reménytelen jelöltté vált. Emlékezetes, az általa vezetett városrészben, Zuglóban látványosan sokat, mintegy 3 milliárd forintot költöttek a parkolási rendszer átalakítására, ami több százmilliós veszteséget termel évente a kerületnek, miközben éppen a parkolás az az üzletág, amin szinte minden önkormányzat nyer. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy Karácsonyék még az adóval sem tudtak normálisan elszámolni a botrányos parkolóbiznisz után. Tavaly év végén hónapokon át vizsgálódott a NAV a zuglói önkormányzatnál. Kiderült, hogy a 2017-es teljes évre és a 2018-as év első félévére vonatkozó adóbevallásukkal is komoly gondok vannak, ugyanis több százmillió forint értékű adóköteles bevétel hibádzott a bevallásban, az egyik ilyen éppen a botrányokat kiváltó parkolási üzletág.

Informatikus, aki agyhalottazza Magyarországot

Múlt hét hétfőn dobta be az európai parlamenti választás után magára sok önbizalmat szedő Momentum, hogy mégis önálló jelölttel képviselteti magát a versenyen, elsőként kihátrálva Karácsony mögül. Választásuk Kerpel-Fronius Gábor informatikus-elmélkedőre esett, akinek egy másodpercnyi városvezetési tapasztalata sincs. A "versenyszférából érkezett, tapasztalt cégvezetőként, végtelenül művelt, feddhetetlen előéletű családapaként" bemutatott informatikus úgy lett a párt főpolgármester-jelöltje, hogy nagyon sokat és nagyon hosszan írt politikai elemzéseket közösségi oldalára, és kiemelkedően aktív volt a momentumos pártrendezvények szervezésében, lebonyolításában. Nem biztos, hogy Kerpel-Fronius a legjobb választás volt Fekete-Győr Andrásék részről, hiszen kiderült róla, hogy agyhalottaknak és rasszistáknak tartja a magyarokat, a Fidesz-szavazókat pedig droidoknak. Ezzel első körben 15 millió, második körben hárommillió magyar embert sértett meg.

Miután a tévében megbukott, a politikában javítana

Múlt hét csütörtökön a Demokratikus Koalíció a Momentum váratlan jelöltállítására fogva szintén elengedte Karácsony kezét, mint kiderült, Kálmán Olga bukott tévés személyében saját jelölttel fognak nekivágni a castingnak. Az ATV, majd a jobbikos Simicska-féle hírtelevízió egykori, negatív nézettségi csúcsokat döntögető műsorvezetője ezzel az antiszemita Jobbik után Gyurcsány Ferencékkel kötötte össze az életét. Döntése ezenkívül azért is érdekes, mert néhány évvel ezelőtt még azt mondta Mogács Dánielnek, a Kétfarkú Kutyapárt erzsébetvárosi polgármesterjelöltjének, hogy mennyire nagyképű dolog lenne, ha elindulna polgármesterjelöltként. Az eset annyira képmutató volt, hogy sokáig ezen nevetett az internet. Nem kell azonban éveket visszamenni hasonló nyilatkozatokért, pár hónapja a DK jelöltje tagadta, hogy szerepet vállalna a politikában. "Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át?" - nyilatkozta áprilisban az egykori tévés.