Ma hallgatják ki a Jobbik-tévé főszerkesztőjét

Kisberk Szabolcs, az N1TV főszerkesztője besurranó tolvaj módjára hatolt be a Ripost szerkesztőségébe
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) ma hallgatja ki Kisberk Szabolcsot, az N1TV volt főszerkesztőjét, a Jobbik-tévét érintő gyanús pénzmozgások ügyében – írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

A főszerkesztő korábban arról számolt be, hogy a Jobbiknál a választások előtt feltűnően nagy készpénzforgalom volt, és az N1TV-hez is ismeretlen eredetű, milliós tételek érkeztek készpénz formájában. Kisberk ezt az után hozta nyilvánosságra, hogy a Jobbik volt szekszárdi vezetője, Szabó Balázs a hatóságokhoz fordult, mert állítása szerint a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókkal küldött nagy mennyiségű, de ismeretlen eredetű pénzeket a választókerületeknek, amit a tagoknak kellett befizetniük a párt számlájára.

Kisberk Szabolcs, az N1TV volt főszerkesztője Forrás: Ripost

A közérdekű feljelentéseiről ismert Tényi István tett feljelentést a Jobbik-tévé ügyében csalás gyanúja miatt. A két ügyet egyesítették, a NAV-döntés alapján pedig nyomozás indult. Kisberk jelezte, hogy számos, az ügyet érintő információval és konkrét bizonyítékokkal is rendelkezik, többek között arról,

hogy mennyi pénzt kapott az N1TV a Jobbik vezetésétől.

Korábban arról számolt be Kisberk, hogy 2017 szeptemberétől tavaly májusig hetente több százezer forintot kaptak a pártközponttól. Ebből kellett fizetniük az autók tankolását, a béren kívüli juttatásokat, béremeléseket és az infrastruktúra-beszerzéseket.

Kisberk azt is hangsúlyozta, hogy egyértelműen látszik a különbség a tévé bankszámláján a kampányidőszak előtti és az azt követő időszak pénzforgalma között.