Zivataros lehet a kedd

Ilyennek látszik ma reggel fel hétkor Budapest a Józsefhegyi kilátóról. Az eső szitál, az ég felhős, a hőmérséklet 3 fok, de a levegő tiszta és friss.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Zápor, zivatar

Kedden gyakran lesz gomolyfelhős az ég. Eleinte inkább csak DNy-on és ÉK-en, délután már a középső tájakon várható zápor, zivatar. Az ÉNy-i szél nagy területen erősödik meg, zivatarok idején viharos erejű széllökések lehetnek.

Némi felfrissülés valószínű: ÉNy-on csak 25, máshol még 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán mindenhol csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Csapadék már sehol sem alakul ki. Élénk lesz az ÉK-i szél. 25 és 30 fok között várható a csúcsérték.

Csütörtökön és pénteken ragyogó napsütés ígérkezik. Eső nem fordul elő. Újra erősödik a nappali felmelegedés, több helyen visszatérhet a hőség 30 fok körüli maximumokkal.

Lezárások, elterelések

  • Lezárták a XIII., Dagály utcát a Népfürdő utca és a Karikás Frigyes utca között rendezvény miatt. A 115-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik.
  • Hétvégén az 1-es villamos helyett a Népliget és Kelenföld vasútállomás között a meghosszabbított útvonalon közlekedő 103-as autóbusszal lehet utazni karbantartás miatt.
  • TH jelzéssel nosztalgia villamos jár a Szent János kórház–Rudas fürdő–Lukács fürdő–Szent János kórház (körjárat) útvonalon. A nosztalgiajáratok menetrendjéről és díjszabásáról a BKK honlapján található tájékoztatás.
  • Átadták a forgalomnak a Szabadság hidat, de maradt a korlátozás a Fehérvári úton, illetve befelé lezárták a Bartók Béla út egy szakaszát. Újra a teljes, eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A villamos.

Boldog névnapot

Augusztus 30. az év 243. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 123 nap van hátra.

Ma a Rózsákat köszöntjük.

A Rózsa a latin Rosa névből származik, a jelentése: rózsa.

Távkapcsoló

Az OzoneNetworkön az elején kapcsolódhatunk be a Két lábon a Nílus mentén című sorozatba, a Super TV2-n az xXx: A következő fokozattal kapcsolatunk magasabb sebességre. A Viasat6-on 22 órakor indul Az utolsó remény című széria, amelyben egy hajó legénysége mentheti meg az emberiséget egy halálos kórtól, a Duna TV-n a Velvet Divatház című spanyol sorozat, az RTL Klubon a Castle hetedik évadja kezd.

Mozipremierek

  • A művészet templomai: BOSCH - A gyönyörök kertje
  • Jonas Kaufmann: Egy est Puccinivel
  • Mestergyilkos: Feltámadás
  • A remény receptje
  • Szexkemping