Magyarországon is érzékelték a koreai robbantást

Szeizmológiai Obszervatórium Tarpa, Észak-koreai hidrogénbomba-robbantás
Vágólapra másolva!
Magyarországon is érzékelték a szerda hajnali észak-koreai robbantást. Az ottani állami média hidrogénbomba-kísérletről beszélt. A Szeizmológiai Obszervatórium több állomásán is kilengett a mutató.
Vágólapra másolva!

Csak a műszerek érzékelték az észak-koreai robbantást Magyarországon. A Szeizmológiai Obszervatórium több állomásán enyhén ugyan, de kilengtek a mutatók. Az intézet ügyeletes munkatársától az Origo úgy értesült, hogy a robbantás után 11 perccel érte el hazánkat a rengés.

Szeizmológiai Obszervatórium tarpai állomása is érzékelte a robbantást Forrás: Szeizmológiai Obszervatórium

Több helyen észlelték a földrengést, a dél-koreai és a kínai földtani intézet arról számolt be, hogy a Richter-skála szerint 4,9 és 5,1 közötti erősségű, feltehetően robbantás okozta földrengést érzékeltek.

A KCNA hivatalos hírügynökségen keresztül közzétett közlemény azt állítja, hogy Észak-Korea "felelősségteljes nukleáris hatalomként" fog viselkedni, és csak akkor fogja bevetni nukleáris fegyvereit, ha megsértik a szuverenitását. Phenjan elmondta, az ország fejleszteni fogja nukleáris programját, hogy "megvédje magát az Egyesült Államok ellenséges lépéseitől".