Gulyás Gergely megvédte Orbán Gáspárt

Orbán Gáspár (Fehérvár FC, j) csapattársaival beszélget a kispadon, Orbán Gáspár diákegyesületet szervezett, JÖSZ néven,
Vágólapra másolva!
Afrikai útján tért meg, hazatérve kezdett hitének hirdetésébe Orbán Gáspár, a magyar miniszterelnök fia. Egy rádióműsorban azt mondta, sportsérülése segítette a hit felé vezető úton. Korábban Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vette védelmébe Orbán Gáspárt a DK-s Vágó István egyik posztja miatt.
Vágólapra másolva!

"Nagyon fiatal vagyok Krisztusban, másfél éve tértem meg" - mondta Orbán Gáspár februárban a Golgota rádióban. A műsorról videó is készült, a YouTube-on megtalálható kétórás felvételt a Bors találta meg. A miniszterelnök fia körülbelül a videó felénél kezd arról beszélni, hogyan lett hívő keresztény.

Azt is elmondta, hogy a vallás nem új dolog számára. Huszonkét évet élt reformátusként, ahogy ő fogalmazott, „törvény alatt”. Azt értette ez alatt, hogy templomba járt, betartotta a vallás nehéz szabályait, „közben pedig nem ismerve Jézus Krisztust”.

Afrikában tért meg.

Azt mondta, hogy Ugandában jött rá, hogy ő Isten gyermeke. „Sok csodás dolgot láttam” - emlékezett vissza útjára, ahonnan úgy jött haza, hogy tudta, hitéről mindenkinek beszélnie kell majd. Orbán Gáspár egy gyermekeknek segítő jótékonysági szervezettel ment Ugandába korábban.

Továbbadja a hitet

Úgy érezte, hogy Isten szeretete tűzként égett benne, ő pedig lángcsóva. Szerinte ezt a tüzet Isten táplálja benne, ő pedig tovább tudja adni a hitet.

Orbán Gáspár még a Fehérvár FC futballistájaként Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Arról is beszélt, hogy szerelmes volt a futballba, és amikor egy sérülés miatt abba kellett hagynia a profi karriert, az nagy törés volt az életében. Azt mondta, hogy a sérülés után szolgálatra hívta az Isten, hogy új életet kezdjen.

- mondta Orbán Gáspár. A műsorvezető felvetésére, hogy ha előbb találkozik a hittel, hamarabb abbahagyta volna-e a futballt, a miniszterelnök fia nem reagált.

Később arról is beszélt Orbán Viktor fia, hogy munkájukkal a hivatalos egyházi gyülekezeteket akarják segíteni, de az egyetemista korú fiatalok számára nyitott közösségüket nem akarják hivatalos gyülekezetté alakítani.

Gulyás megvédte

Orbán Gáspárt nemrég Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke védte meg a Facebookon. A politikus szerint a DK elnökségi tagja, az egykori tévés műsorvezető Vágó István szélsőséges hozzászólásoknak adott teret saját Facebook-oldalán akkor, amikor a miniszterelnök fiának hitvallásáról szóló rövidített videót megosztotta.

"A megvetés egyetlen oka, hogy a videón a miniszterelnök fia is szerepel, ráadásul ott - a neoprotestáns vallási irányzatok stílusában - hitéről tesz tanúbizonyságot. És ennyi már elegendő ahhoz, hogy akik évtizedek óta minden vallási szervezet történelmi egyházakkal azonos megítélése mellett törnek lándzsát, azok - feledve az oly sokat hangoztatott toleranciát - végtelen gyűlölethadjáratot indítsanak egy hitét megvalló huszonéves fiatal ellen" - írta a Facebookon Gulyás Gergely.

Vágó István korábbi megosztása alatt a hozzászólók többek között olyanokat írtak, hogy Orbán Gáspár tudatmódosítót szed.