Az MTVA beelőzte a rendőröket Borsa Miklós ügyében

Borsa Miklós
Budapest, 2011. április 4. Borsa Miklós, a Duna Televízió Híradó műsorvezetője a 4-es stúdióban, a Kunigunda utcai MTV-székházban április 3-án. Összevonták a Magyar Televízió és a Duna Televízió hírműsorainak gyártását, és egy helyszínről, az MTV Kunigunda utcai gyártóbázisáról sugározzák a híradókat, amelyek megtartják eddigi arculatukat. A két hírműsorban lesznek olyan tudósítások is, amelyeket egy közös stáb fog készíteni. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Amint elolvasták az Origo április 14-ei cikkét a híradós megütéséről, azonnal adatgyűjtésbe kezdek a balatonfüredi rendőrök. Még nem végeztek, amikor befutott az MTVA bejelentése munkatársuk bántalmazásáról.
Vágólapra másolva!

Borsa Miklóst április 12-én ütötte meg valaki Balatonfüreden, ami egyébként egy békés kisváros, ritkán fordul elő hasonló eset – tájékoztatták az Origót a Veszprém megyei rendőrök. A hatóság emberei akkor kezdtek vizsgálódni, amikor elolvasták az Origo cikkét a bántalmazásról. Cikkünk hétfőn 11 óra körül jelent meg, és az MTVA másnap, azaz kedden tett bejelentést. A rendőrök egyébként azt próbálták kideríteni, hogy kell-e nyomozást indítaniuk. Ez ugyanis nem automatikus folyamat.

Borsa Miklós Forrás: MTI/Kollányi Péter

Elindult a nyomozás

Az MTVA bejelentése Borsa Miklós bántalmazásáról már konkrét adatokat tartalmazott, és ennek nyomán indult el a nyomozás. A Veszprém megyei rendőrök azt is elmondták, hogy az adatgyűjtés alapján, az MTVA nélkül is nyomozni kezdtek volna. További részletet azonban nem tudhattunk meg, mert „a folyamatban lévő nyomozásról nem áll módunkban több információt közölni” – írták.

Néha szólni kell

Arról is érdeklődtünk, hogy milyen esetekben indítanak nyomozást. Példaként hoztuk fel, hogy ha ezen cikk íróját valaki felpofozza a szerkesztőségben, de nem okoz komolyabb sérülést neki, és nem is viselkedett megbotránkoztatóan, valamint félelmet sem keltett másokban, de megírjuk az esetet, akkor indul-e automatikusan nyomozás. A válasz nemleges volt, mert lehet, hogy egy pofon belefér két ember kapcsolatába. Ha nyomozást akarunk, akkor szólni kell a rendőrségnek.