Bevándorlók millióira számít Orbán

Orbán Viktor; COELHO, Pedro Passos Brüsszel, 2015. június 25.
Az Európai Néppárt által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Pedro Passos Coelho portugál miniszterelnök a konzervatív Európai Néppárt, az EPP csúcsértekezletén, amelyet az Euró
Brüsszel, 2015. június 25. Az Európai Néppárt által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Pedro Passos Coelho portugál miniszterelnök a konzervatív Európai Néppárt, az EPP csúcsértekezletén, amelyet az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója előtt tartanak 2015. június 25-én. (MTI/Európai Néppárt)
Vágólapra másolva!
Hamarosan bevándorlók milliói érkezhetnek Európába, meg kell tőlük védeni az országot, önállóan vagy összefogással – mondta Orbán Viktor Brüsszelben. A miniszterelnök szerint nem szabad engedni az együttérzésnek, és inkább elvinni, mint várni kellene a bevándorlókat.
Vágólapra másolva!

A közel-keleti menekültáradat csak a kezdet, a következő években milliók fognak útra kelni, ha úgy érzik, hogy van esélyük bejutni, mert az életszínvonal nagyon vonzó, különösen a német – mondta Orbán Viktor a csütörtöki uniós csúcs kezdete előtt.

Meg kell védeni a határainkat

A miniszterelnök szerint ezért sem kérdés, hogy meg kell védeni a határainkat, akár európai összefogással, akár önállóan, különben nem tudjuk lelassítani majd az áradatot.

Szívemberek vagyunk, de nem agyatlanok – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: MTI/Európai Néppárt/-------------------

Félre az együttérzéssel

Most nem szabad engedni a szép szavaknak és az együttérzésnek,

fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a menekülteket keresztényi irgalommal kell fogadni, de meg kell óvni Magyarországot azoktól, akik a "gazdasági megélhetés" miatt jönnek hozzánk.

Ez csak természetes

A kormányfő ezúttal is elutasította az uniós menekültkvóta ötletét. Újságírói kérdésre hozzátette, már Brüsszelben is tudják, milyen nyomás nehezedik az országra. "Évente 60 ezren érkeznek hozzánk, többen, mint Görögországba vagy Olaszországba. Ehhez képest a két említett állam 160 millió eurót kapott a helyzet kezelésére, mi pedig csak másfelet" – mondta Orbán Viktor.

Orbán nem koldul

A miniszterelnök hangsúlyozta, "ha érkezik erre forrás, természetesen elfogadjuk, de e nélkül is megvédjük határainkat". Szerinte a bevándorlókat most már elvinni kellene Magyarországról, nem pedig várni rájuk.

Videofelvétel is készült arról, ahogy Orbán Viktor megérkezik a sajtótájékoztatóra, íme: