Házkutatás volt a kun-mediátoros Marcsinál

Kun-mediátor, Dobrai Sándorné háza
Karcag
Kun-mediátor, Dobrai Sándorné háza
Vágólapra másolva!
Házkutatást tartott a rendőrség a körözés alatt álló Dobrai Sándorné, vagy ahogyan a helyiek ismerik, Marcsika házában. Az ügyfeleket több milliárd forinttal megkárosító Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjének két lánya is ott volt. Úgy tudjuk, 800 szerződést foglaltak le a nyomozók. Cikkünket folyamatosan frissítjük!
Vágólapra másolva!

Szombatról vasárnapra virradó éjjel házkutatást tartottak a rendőrök Dobrai Sándorné "Marcsika" karcagi házában. A Kun-Mediátor vezetője továbbra is bujkál, két lánya azonban ott volt a házkutatásnál. Az Origo helyszíni tudósítójának a helyiek azt mondták, hogy az egyenruhások a két nőt rendőrautóval vitték a helyszínre. Munkatársunknak a környéken élők elmondták azt is, hogy Erika és Krisztina együttműködött a hatóságokkal.

Dobrai Sándorné háza Karcagon Forrás: Origo

A két lány évekkel ezelőtt dolgozott a Kun-Mediátor vezetésében, a társaság adatai szerint azonban már nyolc éve nincsenek benne a cégben.

A Blikk úgy tudja, Erika férje, Kemecsi László is Karcagon van. Tudósítónknak azonban ezt cáfolták a helyiek, mert mint fogalmaztak:

800 szerződést foglaltak le

Az Origo helyszínen tartózkodó tudósítójának egy károsult azt mondta, hogy megbízható információi szerint a rendőrök összesen 800 szerződést foglaltak le. A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az erről, illetve a házkutatásról szóló értesüléseinket nem cáfolta, de nem is erősítette meg. A nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyről újabb részleteket nem árultak el.

A helyiek azt mondják, az üresen álló házat valaki rendben tartja. Hetente jár oda takarítani, és az udvart is tisztán tartja Forrás: Origo

Munkatársunk több károsulttal is beszélt a településen. A dokumentumokat nem akarták megmutatni, de azt elmondták, hogy befektetési és betétkezelési tevékenységre szerződtek a Kun-Mediátorral. A papírokon a PSZÁF engedélyszámát is feltüntették, ami azonban hamis volt, valójában ilyen tevékenységre nem volt engedélye a társaságnak. Hogy mivel foglalkozott a cég, az szájról szájra terjedt a településen. A helyiek azt mondják, több ezer embert károsítottak meg Karcagon.

Ennyit tudunk

A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásokat közvetített, emellett pénzváltással is foglalkozott, de erre nem volt engedélye. A Magyar Nemzeti Bank ezért piacfelügyeleti vizsgálatot indított a cégnél. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta.

Dobrossy István ügyvéd a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. károsultjainak tartott jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatón Forrás: MTI/Bugány János

A Kun-Mediátor károsultjait képviselő ügyvéd, Dobrossy István korábban azt mondta, 5 és 20 milliárd forint közötti lehet a kár, attól függ, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen. Hozzátette: sok karcagi ügyfélnél van olyan papír, amely azt rögzíti, megállapodtak, hogy mennyi időre kötik le a pénzt a cégnél, és mekkora kamatot fizet a vállalkozás. Ezen felül, ha megnézik a cég bankszámlaforgalmát az elmúlt években, abból is kiderülhet sok információ – tette hozzá.

Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét körözi a rendőrség. Ide kattintva a róla közzé tett fotót is megnézheti.