Seszták Miklós meghökkentő számokat mondott az internetről

Vágólapra másolva!
A nemzetgazdaság egyik kitörési pontja az infokommunikáció, amely mára jelentősen átalakította a társadalmat – mondta Seszták Miklós fejlesztési miniszter az Informatika a társadalomért című konferencián Balatonfüreden. L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára megismételte, nem lesz netadó, és más mellett a minőségi tartalmak irányába történő elmozdulásról, az internethasználat nemzetbiztonsági kockázatáról is beszélt.
Vágólapra másolva!

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter azt mondta, hogy Magyarországon a GDP 12 százalékát adja az ágazat, a szektor 270 milliárd forinttal járul hozzá az éves költségvetéshez.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkár a rendezvényen megismételte, hogy nem lesz internetadó Magyarországon, sem most, sem jövőre. Ugyanakkor kiemelte azt a törekvést, hogy "az itt keletkezett bevételek után hazánkban fizessenek adót az érintettek".

Digitális Magyarország a cél

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója azt mondta, a Digitális Magyarország megteremtése olyan ügy, amelynek mindenki csak a nyertese lehet. A tervek szerint megvalósuló digitális gazdaságban rendelkezésre áll majd a fejlett, nagysebességű, szélessávú infrastruktúra, illetve a beruházásokat, fejlesztéseket ösztönző szabályozási és adózási környezet, valamint a digitálisan írástudó fogyasztók.

Hozzátette, a közös vízió megvalósítása érdekében közös fellépésre van szükség. Úgy vélte, a program megvalósítása erősítheti az ország és a piaci szereplők versenyképességét, tekintettel arra hogy ma már nem csupán hazai és regionális, hanem az európai és globális szinten jelentkező kihívásokkal is szembe kell nézni.

Beck György, a Vodafone Zrt. azt mondta, hogy a világon, átalagosan nézve már minden embernek van mobiltelefonja, ami 7 milliárd eszközt jelent. Hozzátette, egy kutatás szerint ez a szám 2020-ra 26 milliárdra nőhet azzal, hogy egyre szélesebb körben terjednek azok az eszközök, amelyek gépként kommunikálnak egymással az interneten keresztül. Szerinte a cégek 22 százaléka már használ ilyen eszközöket világszerte.