Felmentették a tolvajt baseballütővel véresre verő férfit

Vágólapra másolva!
Baseballütővel vert meg egy tolvajt egy sarudi kemping tulajdonosa még 2010-ben. A tolvaj életveszélyes sérüléseket szenvedett, támadóját jogos önvédelemre hivatkozva felmentették.
Vágólapra másolva!

Jogerős végzésében a Fővárosi Ítélőtábla is felmentette az ellene indított büntetőperben K. Csabát az életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés vétségének vádja alól – írja a Heol.hu.

Az 54 éves férfi még 2010 júliusában bántalmazott sarudi kempingjében egy tolvajt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. K.-t első fokon is felmentették, ezt a döntést hagyták helyben most jogerősen.
K. Csaba a vádirat szerint az ominózus éjszakán a kempingjében készülődött aludni, amikor észrevette, hogy ellopták a tőrkését, valamint, hogy valaki élelmiszert is ellopott a konyhából. K. ezért a kempingben a társaságával szórakozó fiát, és az éjjeliőrt hívta segítségül, hogy felkutassák a tolvajt.

A tolvajt végül a kocsmaépületben találták meg, és mivel tudták, hogy kés van nála, ezért többször is felszólították, hogy maradjon bent, amíg nem jönnek a rendőrök. De a férfi megpróbált kitörni, K. Csaba pedig a felé rohanó férfit többször megütötte a nála lévő baseball-ütővel.

K.-t a bíróság felmentette, az indoklás szerint azért, mert az éjszaka sötétjében nem lehetett eldönteni, hogy a tolvaj menekülni akar, vagy éppenséggel az ellopott késsel rátámadni.