Lakástörzskönyvvel a lakásmaffia ellen

Vágólapra másolva!
Az ORFK a parlament lakásmaffia-jelenséggel foglalkozó albizottságának készített jelentésben számos jogszabály módosítását, és egy lakástörzskönyv bevezetését javasolja. A rendőrség szakemberei szerint a fővárosban a lakáscsalások nagy része három családi bűnszervezethez köthető.
Vágólapra másolva!
A szép lakáshttp://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/36622.2.3111746898710739402A Fókusz Online könyvajánlatából

A lakásmaffia-jelenség okait vizsgálva az Országos Rendőr-főkapitányság megállapította, hogy a lakástulajdonosok óvatlansága és hiszékenysége mellett egyes jogszabályok is a lakás-maffiának kedveznek - írja a Népszabadság. Az ORFK szakemberei szerint felül kellene vizsgálni a lakások tulajdoni lapjainak adattartalmát, és értesíteni a tulajdonosokat arról, ha valaki kikéri tulajdoni lapjukat. A rendőrség tapasztalatai szerint a csalók hamis személyi igazolványt készítenek, hogy elhitessék, ők a jogos tulajdonosok. Javasolják a tulajdoni laptól független lakástörzskönyv bevezetését.

Az elmúlt két évben országosan közel négyszáz lakásokkal összefüggő csalás miatt nyomozott a rendőrség. Az országosan ismertté vált csalások háromnegyedét Budapesten követték el 2002 és 2001-ben. A jelentésből kiderül, hogy a fővárosban a lakásokkal összefüggő csalások nagy többsége három családi alapon szerveződő bűnszervezethez köthető. A jelentés készítői elismerik, hogy a szervezett elkövetést még kétséget kizáróan nem sikerült bizonyítani.