Áramütés Malackán: élet-halál között egy 14 éves fiú

Ismét gyerekeket csapott meg az áram egy vasútállomáson, nyugat-szlovákiai Malacka, Szlovákiaáramütés
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Áramütés ért két fiatalt péntek este a nyugat-szlovákiai Malackán. A gyerekek a helyi vasútállomáson másztak fel egy félreállított tehervagonra, és hozzáértek a felsővezetékhez - írta meg a Tenyek.hu.
Vágólapra másolva!

A hatóságokat nem sokkal hét óra után riasztották a malackai baleset helyszínére, miután a környéken átmenetileg elment az áram. Így derült ki, hogy két gyerek megsebesült. Mentőhelikpter vitte őket az egyik pozsonyi kórházba. A Tények.hu a Joj televízió információira hivatkozva azt írja, 

hogy az egyikük, a 14 éves Leopold állapota válságos, életveszélyben van. 

Testének mintegy 50 százaléka megégett, ráadásul fejsérülést is szenvedett. Már vizsgálák a baleset körülményeit, és eljárást indítottak az ügyben. 

Egy éve egy 13 éves fiút rázott meg az áram Németországban, a szlovákiai Galántán pedig egy férfit, aki egy fotó miatt mászott fel egy vonatra. Hazánkban is előfordulnak ilyen balesetek. Egerben egy 14 éves, pétervásári fiút ért áramütés, aminek következtében a teste 80 százaléka megégett. Az egy évvel ezelőtti áramütés pillanatát a távolból rögzítette egy ház térfigyelőkamerája.