Másodfokon is pert nyert Karancsi a rendőrséggel szemben

Vágólapra másolva!
Az olajügyek egyik kirobbantója, Karancsi Tibor egykori rendőr másodfokon pert nyert a rendőrség ellen. Karancsit azért bocsátották el állásából, mert elmarasztalóan nyilatkozott feletteséről.
Vágólapra másolva!

Karancsi Tibor egykori szeghalmi rendőr másodfokon is pert nyert a Munkaügyi Bíróságon az ORFK-val és a Békés Megyei Rendőr-főkapitánysággal szemben - értesült a HavariaPress.

Karancsit, az olajügyek egyik kirobbantóját 1999 szeptemberében bocsátották el állásából, mert egyik alkalommal elmarasztalóan nyilatkozott egy Békés megyei napilapban elöljárójáról. Karancsi ezért keresetet nyújtott be a Fővárosi Bíróságon a Munkaügyi Bíróságra, ahol idén márciusban az elsőfokú ítéletben megállapították, hogy jogellenes volt az elbocsátás, és a megyei rendőr-főkapitányságot 800 ezer forint megfizetésére kötelezték.

A mai napon született másodfokú jogerős ítélet megerősítette, hogy az elbocsátás indokolatlan és etikátlan volt, amiért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, valamint az ORFK-t a felperes elmaradt béreinek megfizetésére kötelezték.

Korábban:

Munkaügyi pert nyert Karancsi