Fidesz-kongresszus: Brüsszelben változásra van szükség

Események

VARGA Judit; SZITA Károly
Budapest, 2023. november 18. Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke és Szita Károly levezető elnök a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szombaton tartotta kétévente esedékes tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaztak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről. A 30. kongresszuson Orbán Viktor ismét a párt elnökének választották.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül55 bejegyzés
09:50
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

30. kongresszus

Szombaton tartja kétévente esedékes tisztújító kongresszusát a Fidesz, ahol szavaznak a pártelnökről, valamint négy alelnökéről. A 30. kongresszuson Orbán Viktor kormányfő is felszólal, az eseményeket az Origón és a HírTV-n is élőben követhetik.

09:51
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Erről döntenek

A rendezvényen 1500-1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt. A tisztújító kongresszuson megválasztják az elnököt, az alelnököket és a párt bizottságainak vezetőit, tagjait, ugyanakkor nem hoznak formális döntést a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjéről.

10:13
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Itt követheti élőben az eseményt

A Hír TV a kongresszus ideje alatt rendkívüli műsorrendben közvetíti az eseményeket, és élőben adja Orbán Viktor miniszterelnök délutáni beszédét is. Az élő adást itt is nézheti!

10:44
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ők is beszélni fognak

A 30. Fidesz-kongresszuson a beszédeket a Fidesz szövetségeseinek nevében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke kezdi, majd a határon túliak nevében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke köszönti a kongresszust. A küldöttek ezután beszámolókat hallgathatnak meg: felszólal Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke, házelnök; Kocsis Máté frakcióvezető, az európai parlamenti delegáció nevében pedig Deutsch Tamás.

10:59
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a kongresszus

Forrás: Origo
11:00
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő is megérkezett

Orbán Viktor kormányfő is megérkezett a kongresszusra.

11:04
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Nagy Feró is eljött a kongresszusra

A Fidesz kongresszusán a vendégek között van Nagy Feró énekes is.

11:10
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Már az alelnökök is megjöttek

A kongresszusra már megérkeztek a Fidesz alelnökei is: Gál Kinga, Kubatov Gábor, Németh Szilárd és Kósa Lajos.

11:12
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is elkezdődött a Fidesz kongresszusa

Elkezdődött a Fidesz 30. kongresszusa.

11:15
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Himnusz

A küldöttek legelőször a Himnuszt énekelték el. Radics Gigi volt a fő énekes.

11:17
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Varga Judit és Szita Károly a két házigazda

Varga Judit országgyűlési képviselő és Szita Károly, Kaposvár polgármestere a kongresszus házigazdái.

11:22
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Semjén: A Fidesz és KDNP szövetsége a legsikeresebb politikai konstrukció

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke arról beszélt, hogy 79 évvel ezelőtt alakult meg Varga László lakásán a KDNP. Mind a náci, mind a kommunista ideológia ellen felszólalt a párt, majd pedig 1947-ben csak a kommunisták csalása miatt nem nyerte meg a választást - tette hozzá. 1990 óta tagja a nemzeti kormányoknak a KDNP, és vesz részt az országépítésben. Az egyetlen világnézeti párt a KDNP az Országgyűlésben - mondta Semjén. Az egyik lehetőség, hogy engednek a főáramnak, és több kérdésben engednek, de az önfeladás szavazatvesztéssel jár. Mindezzel szemben Magyarországon a KDNP és a Fidesz szövetsége a legsikeresebb politikai konstrukció.

11:24
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Folytatjuk Szent István nemzetépítő munkásságát"

A magyar küldetés részesei vagyunk, és ennek a fundamentuma Szent István. Úgy lett a keresztény Európa része Szent István, hogy nem lett a német, vagy a bizánci birodalom hűbérese. Ez a mai cél, és folytatjuk Szent István nemzetépítő munkásság - zárta felszólalását Semjén Zsolt.

11:30
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kelemen Hunor: Az összes gond ellenére erősebbek vagyunk, mint az elmúlt 100 évben bármikor

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnőke beszéde elején Pásztor István nemrég meghalt vajdasági politikusra emlékezett. Égtartó ember volt Pásztor István - tette hozzá. Kelemen Hunor kiemelte, idegőrlő műfaj a kisebbségi lét. Csak ebben a közösségben értjük egymást - hívta fel a figyelmet. A nemzeti identitáson, kultúrán és történelmen túl összeköt minket a magyar nemzeti iránti mély elkötelezettség.

100 év után nem Magyarország van az egyik, és a határon túli magyarok a másik oldalon, hanem a fő kérdés, mit tudunk egymásnak adni - hangsúlyozta az RMDSZ elnöke. Az összes gond ellenére erősebbek vagyunk, mint az elmúlt 100 évben bármikor.

11:33
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Fel kell számolni a kettős mércét

2024 nemcsak arról szól, hogy hány polgármester, parlamenti képviselő, vagy EP-képviselője lesz az RMDSZ-nek, hanem a következő évtizedről is - mondta Kelemen Hunor. Szólt arról is, hogy kettős mérce van még mindig az erdélyi magyarság esetében, és ennek egyik legfőbb jelképe a schengeni tagság - tette hozzá. Az elmúlt évtizedekben sokszor igazunk lett, és ez komoly bizakodásra ad okot - mondta Kelemen. Még mindig úton vagyunk, folyamatos kihívások vannak.

11:37
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Határozatképes a Fidesz kongresszusa

1455 kongresszusi küldött érkezett. Az ő mandátumukat igazolta a kongresszus. A teremben jelen lévő küldöttek száma 1120 volt a kongresszus elején, így pedig a kongresszus határozatképes.

11:41
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Megválasztották a szavazatszámláló bizottság tagjait

A küldöttek elfogadták a napirendi pontokat. A küldöttek megválasztották a szavazatszámláló bizottság tagjait is. A kongresszus az eljárási szabályokat is elfogadta.

11:48
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kövér László: Egy Andropov-imitátor érkezett

Kövér László házelnök beszédében rámutatott, hogy 2010 óta ez a hetedik kongresszus a Fidesz történetében. Nincs olyan, amit nem mondtunk volna el egymásnak az elmúlt 35 évben - tette hozzá. Az orosz-ukrán háború kitörése óta 11 oroszellenes szankciócsomag hatására az orosz gazdaság nem rendült meg, de az európai igen. Megalakult az ötödik Orbán-kormány, valamint egy Andropov-imitátort küldött ide az Egyesült Államok - sorolta Kövér, mi történt a legutóbbi Fidesz kongresszus óta. Nem sikerült bővíteni az EU-t, milliószámra özönlenek be a migránsok, és véget ért egy sikeres gazdasági időszak Magyarországon - tette hozzá. A Gyurcsány vezette baloldalon sem okosabbak, sem szebbek nem lettek, ne bocsássunk meg nekik, mert tudják, mit cselekszenek.

11:51
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Meg fogjuk tartani ezt az országot"

Kövér László arról is beszélt, hogy az egész világból tébolydát akarnak egyesek csinálni, amelynek virtuális falai egyre nagyobbak. A házelnök felhívta a figyelmet, hogy ez nem a Soros Alexek és Gyuri bácsik országa, hanem a Nobel-díjasok, az olimpiai bajnokok szülőföldje, a pesti srácok országa. Meg fogjuk tartani ezt az országot gyermekeinknek, unokáinknak, ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk - zárta beszédét a házelnök.

11:56
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor: Geri és Feri a nagy páros

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszéde elején Gyurcsány Ferenctől idézett. Elmondta, hogy mind Gyurcsány, mind Karácsony hasonlít egymásra, mert mindkettőjük vezetése a káoszt mutatja. A fővárosban sincsen tovább, mert Budapest hitelekből működik, miközben ez a város az ország leggazdagabb települése - ismertette. Úgy van csődben Budapest, hogy a város bevételei folyamatosan nőnek - tette hozzá. Geri és Feri a nagy páros.

Persze közben megy a nyavalygás, hogy nincsen pénz, miközben jutalmakra jut bőven - mondta Kubatov.

12:00
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Már csak 244 nap van arra, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak"

Kubatov Gábor elmondta, hogy a fővárosban a kormány pénzéből bár épült pár dolog a fővárosban, de azok sem működnek. Már csak 244 nap van arra, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak, és nincs Karácsony Gyurcsány nélkül - zárta a Fidesz alelnöke.

12:07
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Alaptörvényi védelmet kap a magyar szuverenitás védelme

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője gratulált mindenkinek a 2022-es országgyűlési választási sikerhez. Mit csinál az ellenfelünk? - tette fel a kérdést. Megalakult a mesterségesintelligencia-csoport a parlamentben az ellenzék vezetésével, és jobb is ha a Momentumnak ők írják a beszédeket.

Kocsis a DK-ról azt mondta, Gyurcsány emberei folytatták a főváros kifosztását és megbüfiztették a kisebb pártokat. Mindezek mellett ők megcsinálták azt, amit 1990 óta senki: külföldi milliárdosok pénzéből akartak hatalomra kerülni.

A Fidesz frakcióvezetője szerint egy dolgot nem tudunk: mit ígértek a dollárokért cserébe? Amit tudunk, hogy ők tényleg úgy táncolnak, ahogy Brüsszel és Soros fütyül - tette hozzá. Alaptörvényi védelmet kap a magyar szuverenitás védelme, és három évig terjedő szabadságvesztést kap, aki külföldről fogad el kampánytámogatást. A tét, Magyarország szuverenitása - mondta.

12:16
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokraták fanatikus háborús agitátorrá váltak

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője néma csendet tartott, amikor a brüsszeli bürokraták sikereiről beszélt volna. A brüsszeli bürokraták fanatikus háborús agitátorrá váltak, és mindez döbbenetes dolog - tette hozzá. A dollárbaloldal is folyamatosan az újabb fegyverszállítások mellett áll ki, és mindent megtesz, hogy belesodródjunk ebbe a háborúba.

Minden brüsszeli támadás ellenére sikerrel védjük a déli határainkat - mondta Deutsch. Több mint 230 ezer migráns próbált betörni ide, és ezt sikerült megakadályozni - tette hozzá. A dollárbaloldal ebben a helyzetben pedig folyamatosan támadja a magyar migrációs politikát. A brüsszeli bürokrácia azt akarja ránk kényszeríteni, hogy genderérzékenyítés legyen az óvodákban, és szüntessük meg a gyermekvédelmi törvényt- tette hozzá. Mindezek ellenére szigorítani fogjuk a gyermekvédelmi törvényt. Szólt arról is, hogy Brüsszel teljesen nyilvánvaló módon politikai okokból nem fizeti ki a Magyarországnak járó forrásokat.

12:19
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"A dollárbaloldal azt akarja, hogy Magyarország úgy táncoljon, ahogy Brüsszelből fütyülnek"

A dollárbaloldal azt akarja, hogy Magyarország úgy táncoljon, ahogy Brüsszelből fütyülnek - mondta Deutsch Tamás. A hazaszeretet, a nemzeti büszkeség és szuverenitás tartozik a legfontosabb európai értékek közé - tette hozzá. Aki jobban gyűlöli politikai ellenfelét, mint amennyire szereti a hazáját, az Európa ellen is cselekszik - mondta a fideszes EP-képviselő.

12:27
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Ők a Fidesz legfőbb jelöltjei

Kontrát Károly ismerteti a szavazás módját. Orbán Viktort jelölték pártelnöknek. Gál Kingát, Kubatov Gábort, Kósa Lajost, és Németh Szilárdot jelölték alelnöknek - ismertette Kontrát Károly.

12:31
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik a szavazás

Kezdődik a szavazás.

12:36
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Zajlik a szavazás a Fidesz-kongresszuson

Forrás: Origo
12:46
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kövér: Az európai gazdaság megrendült

Kövér László házelnök beszédében rámutatott, hogy 2010 óta ez a hetedik kongresszus a Fidesz történetében. Nincs olyan, amit nem mondtunk volna el egymásnak az elmúlt 35 évben - tette hozzá.
Az orosz-ukrán háború kitörése óta 11 oroszellenes szankciócsomag hatására az orosz gazdaság nem rendült meg, de az európai igen. Megalakult az ötödik Orbán-kormány, valamint egy Andropov-imitátort küldött ide az Egyesült Államok - sorolta Kövér.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
13:01
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Mit ígértek a baloldalon a dollárokért cserébe?

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábbi beszédében úgy fogalmazott: egy dolgot nem tudunk, mit ígértek a baloldalon a dollárokért cserébe? Amit tudunk, hogy ők tényleg úgy táncolnak, ahogy Brüsszel és Soros fütyül - tette hozzá.

- mondta.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
13:16
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Ennek a küldetésnek a fundamentuma Szent István"

Ma is a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme a feladatunk - mondta korábban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: a mi önértelmezésünk az, hogy a magyar történelem folyamának, a magyar küldetésnek a részesei vagyunk itt és most. Ennek a küldetésnek a fundamentuma Szent István - mutatott rá.

Semjén Zsolt: A magyar történelem folyamának, a magyar küldetésnek a részesei vagyunk Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Az a Szent István, aki a keresztény civilizációt választotta, és úgy lett a keresztény Európa része, hogy eközben nem lettünk sem a Bizánci Birodalom, sem a Német-római Császárság hűbérese" - mondta, hozzátéve: pontosan ugyanez a feladatuk ma is, a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme. Semjén Zsolt kijelentette: készen állnak arra, hogy folytassák Szent István országépítő nagy művét.

13:23
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan vége a szavazási szünetnek

Hamarosan folytatódik a Fidesz-kongresszus. Véget ért lassan a szavazás is.

13:33
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a szavazásnak

Hivatalosan is vége a szavazásnak.

13:43
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Így folytatódik majd a kongresszus

A kongresszus miniszteri és polgármesteri felszólalásokkal folytatódik.

13:51
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Varga Mihály: A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára

Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt a kongresszuson, hogy a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára a kedvezőtlen külső hatások ellenére. A hét szűk esztendő negyedik évében vagyunk - tette hozzá. Az elmúlt években több nemzetközi válságban mérettetett meg a gazdaság - mondta a miniszter. 2008-ban a baloldal gyorsan nemzetközi mentőcsomaghoz fordult, és megszorításokba kezdett. Ez a csődhelyzet várt minket 2010-ben - mondta Varga.

13:55
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Növekedési éllovasok lehetünk

Varga Mihály szerint 2010 után egy új utat kellett építeni. Sok volt a rom, de sok volt a tégla az építkezéshez, az utat sikerült megépíteni azóta. Utat építettünk a munka világába, és így egymillióval több új munkahely lett. Utat találtak a növekedéshez is, 2019-ben a legnagyobb volt a növekedés az EU-ban itthon - mondta a pénzügyminiszter. 2024-ben Magyarország a növekedést tekintve az uniós országok első harmadában lehet, míg 2025-ben pedig a legjobbak között lehet - tette hozzá. Varga Mihály kiemelte, a gyermekek után járó adókedvezmény bizonyított, és 160 ezerrel több gyermek született a bevezetése óta, mintha ezt a lépést nem tették volna meg. Magyarország érte el a legnagyobb gazdaságfehérítést és a legnagyobb adócsökkentést.

14:00
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Visszaépítettük a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldal békeidőben vett el"

Varga Mihály felhívta a figyelmet, hogy az adórendszer átalakítása révén a sport területe 1260 milliárd forintot kapott. Szólt arról is, hogy a hazai adórendszer támogatása nélkül nem erősödött volna meg a filmipar, ez is része a több lábon állásnak. Az államadósság tekintetében 10 százalékponttal jobban állunk, mint az uniós átlag. 

A magyar háztartások mára az adósságállomány 20 százalékát bírják, és így az államadósság kamatainak 80 százaléka belföldön marad. Szólt arról is, hogy még idén bevezetik az alanyi jogon járó számlát, amelyre díjtalanul lehet állampapírt venni. Visszaépítettük a 13. havi nyugdíjat is, amit a baloldal békeidőben vett el.

14:02
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Varga Mihály: A baloldal sohasem hagyja ki a lehetőségeket, mindig sikeres a rombolásban

Varga Mihály rámutatott arra, hogy a magyar gazdaság a világ kilencedik legösszetettebb gazdasága. Mindezt úgy sikerül elérni, hogy Brüsszel visszatartja a nekünk járó forrásokat. 

Brüsszeli hozzájárulás nélkül védjük az Unió határait is - tette hozzá. A baloldal sohasem hagyja ki a lehetőségeket, mindig sikeres a rombolásban - mondta a miniszter. Csak erős szuverén államok révén lehet erős Európa - zárta beszédét Varga Mihály.

14:08
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

A balliberális elit nemcsak a fizikai biztonságunkat, hanem a gyermekeink lelkét is veszélyezteti

Gál Kinga, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy alig több mint fél év múlva EP-választás lesz, és 20 éve csatlakozott Magyarország az Unióhoz. Az uniós intézményekben leltek táptalajra a marxi eszmék - tette hozzá. A balliberális elit nemcsak a fizikai biztonságunkat, hanem a gyermekeink lelkét is veszélyezteti - mondta Gál Kinga. Ma már ott tartunk, hogy retorzió éri azt a politikust, aki szerint egy anya csak nő, míg egy apa csak férfi lehet - mondta Gál Kinga. Spanyolországban pedig feljelentik azokat a szülőket, akik nem akarják gyermekük nemváltását.  

A Fidesz EP-képviselője szerint mára Nyugat-Európa nagyvárosaiban mindennapos az erőszak, és az elhibázott migrációs politika miatt nem tudják megakadályozni az antiszemita szólamokat sem. A mi gyerekvédelmi törvényünk kimondja, hogy csak a szülők dönthetnek a gyermekek neveléséről.

14:11
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Uniós pénzek: tisztán politikai zsarolás zajlik

Gál Kinga rámutatott arra, hogy az uniós pénzek esetében tisztán politikai zsarolás zajlik. Élet- és családellenes politika van ma Brüsszelben - fejtette ki. Egész Európa lelkének a megmentése a cél, és ezért kell összefogni a konzervatív erőkkel - tette hozzá. Magyarország ma sokak számára a béke szigete, és mint megbízható szövetséges.

Szükség van minden egyes szavazatra Európa-szerte - zárta beszédét.

14:20
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Egyszerűbb volt hajbókolnia a baloldalnak Brüsszelben, mint kiállni a magyar gazdák mellett"

Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy minden körülmények között kiállnak a magyar gazdák mellett. A magyar agrárium és élelmiszeripar képes megtermelni a szükséges termékeket - tette hozzá. Nagy István szerint a baloldal rengetegszer árulta el a magyar gazdatársadalmat.

2010 óta ismét fejlődő pályára állt a magyar mezőgazdaság - tette hozzá. Határozottan fellépünk a magyar gazdaság mellett Brüsszelben is az ukrán gabona ügyében is - mondta a kormányfő.

Nagy István: A nemzeti konzultációban mindenki elmondhatja majd a véleményt az ukrán gabonaimport ügyében is Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szólt arról is, hogy a nemzeti konzultációban mindenki elmondhatja majd a véleményt az ukrán gabonaimport ügyében is.

14:28
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Példátlan fejlődési pályán van Sopron

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere arról beszélt, hogy példátlan fejlődési pályán van a város.

14:35
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence: Az illegális migráció veszélyezteti a közbiztonságot

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese felidézte, hogy Gyurcsány és felesége szerint nincs migrációs probléma. A magyar baloldal Brüsszelben mindent megszavazott, ami a migrációt erősíti. Ha rajtuk múlt volna, akkor újranyitották volna a menekülttáborokat - tette hozzá. Az illegális migráció azonban veszélyezteti a közbiztonságot- vélte Rétvári. Ha nincs helyén az eszünk, akkor van mit veszítenünk a migráción - tette hozzá. Köszönetet mondott a hatóságoknak, akkor több mint egymillió határsértési kísérletet hiúsítottak meg az elmúlt nyolc évben. Rétvári elmondta, hogy a növekvő migráció miatt egyre több az Unión belüli belső határ, és megnőtt a terrorcselekmények száma. Brüsszel süket a problémákra, és tovább erőlteti a migrációt - tette hozzá. 

14:42
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Karácsony olyan, mint a klímaaktivista, aki egy úttestre ragasztja magát, de semmi problémát nem old meg"

Ferencz Orsolya, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a baloldal politikai erődítménnyé alakítja a városokat, és képtelenek megoldani a problémákat. Miféle világot épít a baloldal és kinek? - tette fel a kérdést. Karácsony Gergely olyan, mint a klímaaktivista, aki egy úttestre ragasztja magát, de semmi problémát nem old meg, sőt csak generál. 

Ferencz szerint, ha valaki nem fogadja el a baloldal világmegváltó vízióit, akkor meg szélsőjobboldalinak mondják. Nekünk kell megtalálnunk a megoldásokat, és egy fejlett szuverén Magyarországot kell építenünk.

Csak egy hazánk, egy Európánk és egy bolygónk van, és meg fogjuk akadályozni, hogy a baloldal őrült kísérletévé tegye ezeket - zárta beszédét.

14:48
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország most egy erős, szabad és biztonságos ország

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere arról beszélt, hogy nekünk a magyar települések az elsők.

Magyarország most egy erős, szabad és biztonságos ország, hasonlóan Makóhoz - tette hozzá.

15:00
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos: A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget minket

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt, mi aztán tudjuk, mit jelent, ha valaki ellakja az országot tőlünk. Mi átéltünk egy 150 éves muszlim inváziót - tette hozzá. A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget minket - fogalmazott Kósa Lajos.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Európa fel fogja számolni önmagát, ha nem szab gátat a migrációnak.  

15:04
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Magyarország a magyaroké, itt nem lesz migráció"

Magyarország a magyaroké, itt nem lesz migráció - mondta Kósa Lajos. Lesz-e kétszáz év múlva EU, Magyarország és Debrecen? - tette fel a kérdést Kósa Lajos. A küldöttek szerint nem lesz EU, de Magyarország és Debrecen igen, tehát a kapott válaszokból jól látszik, mi a fontos, és mi nem - zárta a beszédét Kósa.

15:11
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

A rezsicsökkentés fenntartása 181 ezer forintos megtakarítást jelent minden egyes családnak

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy a tudatos és bátor nemzeti politika eredménye a rezsicsökkentés. Mi, magyarok fizetjük Európa legolcsóbb háztartási energiaárait - tette hozzá. A rezsicsökkentés fenntartása 181 ezer forintos megtakarítást jelent minden egyes családnak - mondta a Fidesz alelnöke.

15:23
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Minél kevesebb idegenlégióst kell választani a jövő évi EP-választáson

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy 28 évvel ezelőtt született meg a Bosman-szabály, amely szerint nem korlátozható a külföldi játékosok száma. Minél kevesebb idegenlégióst kell választani a jövő évi EP-választáson - tette hozzá. A miniszter ezután bemutatta, mely jelenlegi EP-képviselők játszanak idegenlégióban, közéjük tartozik az a személy, akivel együtt örültek a bolgár öngólnak.

15:26
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

"Olyan EP-képviselők kellenek, akiknek fontos az ország szuverenitása"

Gulyás rámutatott arra is, ha nem akarunk úgy táncolni, ahogyan Brüsszel fütyül, akkor olyan EP-képviselők kellenek, akiknek fontos az ország szuverenitása, és nem Brüsszel ügynökei Magyarországon. Az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz - mondta a miniszter.

15:30
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Zalaegerszeg nemcsak fejlődő, hanem biztonságos település is

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, hogy az általa vezetett városnak lelke van. Minden eredmény mögött ott van a zalaegerszegi emberek áldozatos munkája. 5000 új munkahely jött létre, épülhetett járműipari tesztzóna, megújultak az iskolák és óvodák - tette hozzá. Zalaegerszeg nemcsak fejlődő, hanem biztonságos település is - hívta fel a figyelmet. Éppen ezért kell megvédeni hagyományainkat és kultúránkat.

15:40
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Csak a Fidesz képviseli a hiteles zöldpolitikát

Koncz Zsófia, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a hazai energiatermelést folyamatosan növelni kell. Magyarország nagyon erőteljesen előrelépett a napenergiában a villamosenergia-termelés területén - tette hozzá. Célunk, hogy a magyar családoknak a jövőben is megérje napelemet telepíteni. 

Koncz szerint a hazai, magukat zöldpártoknak nevező alakulatokban közös, hogy teljesen következetlenek. A zöldenergia a magyar gazdaság jövője - tette hozzá. Csak a Fidesz képvisel hiteles zöldpolitikát a KDNP-vel közösen.

15:47
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Dömötör Csaba: Ez a mi országunk, és meg fogjuk védeni

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arról beszélt, hogy a magyar önállóságért való küzdelem annyi idős, mint amennyi a magyar szuverenitás. Mindig voltak, akik meg akarták mondani, hogyan éljünk a Kárpát-medencében.

Szólt arról is, hogy ma is vannak olyanok, akik mindent megtennének a dollárokért cserébe, így kinyitnák Magyarország kapuit a migránsok előtt. Pár centért képesek lemenni a legmélyebbre is - tette hozzá. Ez nem ügynököknek való vidék - mondta Dömötör. Üzenjük meg a szponzoraiknak, hogy nekünk nem kell más országok koronája.

Dömötör Csaba közölte, ez a mi országunk, és meg fogjuk védeni.

15:55
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter: A józan ész és a nemzeti érdek egybeesik Magyarországon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy a kínai barátainknak van egy mondása, miszerint élj izgalmas időkben. Van az izgalomnak egy olyan mértéke, amely már átoknak tűnik - tette hozzá. Mi a mértéken felüli izgalommennyiséggel találkozhattunk az elmúlt években, mert kétszer fejre állt a világrendszer. Az európai politikai elit elvesztette a józan eszét - mondta a miniszter. Egyesek szerint a fegyverszállítások növelése vezet a békéhez, míg mások felháborodnak, hogy a zöldhatáron nincsen kiírva, hogy willkommen. Mindezeket az agyament dolgokat megpróbálják ráerőltetni az európai országokra - tette hozzá. Mi nem hagyjuk magunkat, és nem lehet térdre kényszeríteni minket. A józan ész és a nemzeti érdek egybeesik Magyarországon. 

15:58
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Az emberi életet csak békével lehet megmenteni

Az emberi életet csak békével lehet megmenteni - mondta Szijjártó. Éppen ezért fegyverek helyett békére van szükség, mert aki fegyvert hoz, az meghosszabbítja a háborút, és annál nagyobb lesz a pusztítás - tette hozzá. Nem tudnak annyi milliárd eurót adni, hogy beengedjük azokat az NGO-kat, akik azt magyarázzák a fiúknak, hogy járhatnak női ruhában.

Nincs szükség Magyarországon illegális migránsokra, és ezeket soha nem fogjuk beengedni, akárhány kvótát is fogadnak el - mondta Szijjártó. Továbbra sem fogunk behódolni a liberális mainstream nyomásának.

A támadásokat pedig csak Európa legnagyobb politikai közösségével lehet kivédeni, ezért további támogatást kért Szijjártó Péter.

15:59
november 18, 2023
Vágólapra másolva!

Vége a negyedik napirendi pontnak

Véget ért a negyedik napirendi pont.