Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Itt vannak a kormány legújabb döntései - élőben a Kormányinfó

Események

kormányinfó, Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra, sajtótájékoztató, Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2023. 06. 22.
Vágólapra másolva!
Csütörtökön 10 órakor Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
11:45
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Kormányinfó

Csütörtökön 10 órakor Kormányinfót tart Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

11:48
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!

Orbán Viktor miniszterelnök szerdára hívott össze kormányülést: „Háborús időkben védelmi költségvetést dolgoztunk ki, amellyel megvédjük a családokat, a munkahelyeket és a nyugdíjasokat!" – írta közösségi oldalán.

11:51
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Videó a kormányülésről

Orbán Viktor egy videót is közzétett a kormányülésről: „Ha szerda, akkor kormányülés. Megvédjük a magyar embereket!" – írta a videó mellé.

12:11
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

12:16
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Nem lesznek migránsgettók Magyarországon

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a szerdai kormányülésen a kormányfő tájékoztatott az uniós csúcsról. Továbbra is ellentétben áll a miniszterek döntése a kormányfők döntésével migráció ügyében, ezért a magyar kormány nem támogatta a kormányfők azon döntését, amely megerősítette volna a miniszterek korábbi döntést. Ennek a migrációs paktum értelmében befogadótáborokat kellene létrehozni a migránsok számára - tette hozzá. Ezek a befogadótáborok migránsgettók lennének, ráadásul nem lehetnének zárt táborok - mondta a miniszter. Magyarországnak több tízezer ember kérelmét kellene elbírálnia, és be kéne engedni ezeket az embereket. Az egész paktum meghívót küld több millió migránsnak - mondta a miniszter. Mindent elkövet a kormány, hogy ezek a szabályok ne lépjenek életbe - tette hozzá. 

12:18
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Ezt sem támogatja Magyarország

Gulyás beszámolt arról is, hogy a lengyel kormány is a magyar álláspontot osztotta. Brüsszel további 98,5 milliárd euró befizetését kérte a tagállamoktól. Ezt a befizetést sem támogatja Magyarország, és éppen ezért most az a kérdés, hogy a korábbi támogatásokat mire költötte Ukrajna, és az Unió - mondta a miniszter. Gazdasági területen az EB újabb és újabb követelései jelennek meg - tette hozzá. 

12:20
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

A kormány nem törli el a rezsicsökkentést

A Brüsszel által elvárásként megfogalmazott rezsicsökkentés eltörlését sem támogatja Magyarország. Szó sem lehet a rezsicsökkentés eltörléséről és a családtámogatások megszüntetéséről - mondta Gulyás. Valóban az egészségügyi kiadások megnőttek a béremelések miatt, és az oktatás területén is erre készül a kabinet - tette hozzá. 

12:23
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Így segítik a kórházakat és iskolákat

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy lesz tanári béremelés a következő időszakban. A mérték és gyorsaság szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy a baloldal képviselői ne akadályozzák meg a béremelést - mondta a miniszter. 170 milliárdos átcsoportosítást jelentett be Gulyás a rezsiterhek kompenzációjára a kórházak, iskolák számára. 

12:26
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: A baloldal támogatja a migrációt és lebontaná a kerítést

Gulyás kérdésre elmondta, a francia kormány mielőbb állítsa helyre a közrendet. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy miért alakult ki olyan helyzet Franciaországban, amit láthatott mindenki. A kormány azért tesz a migráció ellen, hogy ne legyenek olyan állapotok Magyarországon, mint Franciaországban. A baloldal támogatja a migrációt és lebontaná a kerítést - mondta Gulyás.  

12:29
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Budapest tényleg csődbe megy?

Gulyás Budapest esetleges csődjével kapcsolatban azt mondta, hogy Budapest vezetése is azt állítja, hogy csődközeli állapotba került az ország leggazdagabb városa. Nagyon jó állapotban vette át a fővárost Karácsony Gergely - tette hozzá. 

12:32
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Egy pénzmosási ügybe keveredett a főpolgármester

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, van a hazugságnak egy balkáni módja, amit a főpolgármester tett a kampánypénzek kapcsán. Egy pénzmosási ügybe keveredett a főpolgármester - tette hozzá. Alappal feltételezik, hogy itt megsértették a jogszabályokat - mondta Gulyás. 

12:34
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Az állam elsőként mindig magán spórol

Nem lesz semmilyen változás a jelenleg is érvényben lévő családtámogatási formákon 2024-ben - mondta egy másik kérdésre Guylás. Az állam mindig igyekezett saját magán spórolni - tette hozzá. A központi igazgatásban dolgozók száma csökkent, míg a beruházások egy részét elhalasztották egy-két évvel - mondta a miniszter. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány továbbra is tárgyal a Budapest Airport megvételéről. 

12:36
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Mi lesz az MR- és CT-berendezésekkel?

Az állami kórházakban lévő MR- és CT-berendezéseket vásárolja meg, vagy éppen sajátítja ki a kormány. Ennek a célja, hogy ezek az eszközök a közgyógyellátásban legyenek, és minél több embert tudjanak megvizsgálni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ennek a célja, hogy a várólisták hossza csökkenjen - tette hozzá. 

12:40
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Illúzióvesztés Karácsony kapcsán

Illúzióvesztésben vagyunk a főpolgármesterrel kapcsolatban, mivel korábban megállapodtunk a déli körvasútról, majd pedig a főváros beavatkozott ebbe a perbe a kormánnyal szemben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Így nehéz bármilyen megállapodást kötni. 

12:49
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Hol van a pénz Budapesten?

A legfőbb kérdés Budapest csődje kapcsán, hogy hol van a pénz? - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely. Budapest vezetésének el kell kerülnie, hogy csődbe menjen a főváros, ha pedig ez bekövetkezik, akkor kerülhet szóba, hogy az állam esetleg milyen területeket tud átvenni. Gulyás az esetleges jogi felelősségre vonás kapcsán azt mondta, hogy arról majd a bíróságnak kell döntenie, de egyelőre Budapest esetében egy csődközeli helyzetről beszélnek. 

12:53
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Jó, hogy elindult az online árfigyelő rendszer

A kormány örül annak, hogy elindult az árfigyelő rendszer, és eddig jól működik, és a következő hetekben értékelik majd az intézkedés hatékonyságát - mondta az Origo egy másik kérdésére Gulyás. 

12:56
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Változhat a kórházak gyógyszerbeszerzése

A kórházak gyógyszerbeszerzése változhat a jövőben, de a kormánynak kész tervezete még nincsen, de lesz tájékoztatás, ha megszületik a döntés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:04
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

"Feltáró jellegű vallomást kellene tennie Karácsonynak"

Van egy ember, akinek minimális jövedelme van, érdemi megtakarítása nincs, majd az OTP-ben befizet 500 milliónyi támogatást nagyrészt euróban, ráadásul ahová befizeti Mozgalomnak, ott nincs semmilyen adománygyűjtés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ki kell vizsgálni az egész esetet, és utána lehet pontos jogi tanulságot levonni. Feltáró jellegű vallomást kellene tennie Karácsonynak.  

13:07
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Csak rosszabb lehet a helyzet

Az Európai Parlament képviselőinek 70-80 százaléka migránsbarát, így a korábban elfogadott migrációs rendelet csak rosszabb lehet Magyarország számára - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

13:12
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

A tanárok többsége nem fog felmondani

A tanárok nagy része azért volt eddig is a pályán, mert fontos számukra a hivatásuk, a többség elkötelezett, hogy a pályán maradjanak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A kormány mindent megtesz, hogy az alacsony bérek ügyét minél hamarabb rendezzék. 

13:18
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzetben a hatóságok

Ilyen súlyos esetek (albertirsai családírtás) után meg kell vizsgálni, hogy a konkrét ügyben mi történt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A hatóságoknak azt a nagyon nehezen elérhető arany középutat kell megtalálnia, hogy a távoltartás esetén ne sérüljön senkinek a joga a másik szülővel való találkozás esetén - tette hozzá.  

13:22
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Donáth Annának nagy örömet okoz Magyarország folyamatos feljelentése

Nagy örömet okoz Donáth Annának, hogy Brüsszelben folyamatosan feljelentheti Magyarországot, ez a mindennapi munkája - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

Gulyás: Donáth Annának nagy örömet okoz Magyarország folyamatos feljelentése Fotó: Szabó Gábor - Origo
13:25
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Csak Gyurcsány irányításával tud Karácsony dönteni

A Fővárosi Közgyűlésben csak Gyurcsány jóváhagyásával tud döntéseket hozni. Gulyás felidézte, hogy Gyurcsány kormányzása alatt csődbe ment az ország, és most Budapesten is ez történhet.

"Gyurcsány irányítja Karácsonyt" Fotó: Szabó Gábor - Origo
13:32
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Európában csak Ukrajnából jöhetnek menekültek

A probléma, hogy az európai menekültpolitikában minden mindennel összekeveredett - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Vannak persze valódi menekültek is, de valaki csak addig menekült, amíg az első biztonságos országban van. Európában csak Ukrajnából jöhetnek menekültek. Súlyos munkaerőhiány sújtja Nyugat-Európát és éppen ezért az egyes államok persze megtehetik, hogy behívnak embereket, de ezt álszent módon ne úgy tálalják, hogy valamilyen humanitárius megfontolás vezeti őket - mondta a miniszter.  

13:37
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

"Én egyébként Henry Kissingerrel értek egyet"

Ha valaha békét akarunk, akkor nem jó megoldás, hogy az egyik felet háborús bűnősnek nyilvánítjuk - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Aki embereket megkínoz, megcsonkít, annak természetesen bíróság előtt a helye - tette hozzá.

Gulyás: A háborús bűnösség kapcsán a bíróságok tudnak dönteni Fotó: Szabó Gábor - Origo
13:43
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Megalapozott a gyanú, hogy Karácsonyék nem tartottak be minden szabályt?

Gulyás kérdésre elmondta, Karácsony 500 millió forintos ügyét ki kell vizsgálni, mert mindenkinek joga van tudni, hogy minden jogszabályt betartottak-e.

Fotó: Szabó Gábor - Origo
13:52
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

A magyar gazdaság jelentős folyamatai jó irányba mennek

3,9 százalékos az idei hiánycél, és egyet látni, hogy a fogyasztás valóban alacsonyabb a vártnál, de mivel a féléves adatok nem állnak rendelkezésre, így nem tennék elhamarkodott kijelentést a hiánnyal kapcsolatban - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ma már mindenki egyetért abban, hogy az inflációt le tudja szorítani a kormány, és látszik, hogy a hiánycsökkentés eddig is sikeres volt. A magyar gazdaság jelentős folyamatai jó irányba mennek - tette hozzá. 

14:01
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Javuló pályára kerülhet a költségvetés

Gulyás kérdésre elmondta, a következő negyedévekben több tényező miatt jelentősen javulhat a költségvetés helyzete. 

14:09
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Nettó hatmilliót keresnek a baloldali EP-képviselők, miközben nem akarják, hogy többet keressenek a tanárok

A baloldali többségű EP azzal zsarolja a bizottságot, hogy nem szavaz bizalmat neki, ha Magyarországnak és Lengyelországnak pénzt adnak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A baloldali EP-képviselők magatartása szembemegy Magyarország érdekével - tette hozzá. A nettó hatmilliót fölveszik a magyar baloldali EP-képviselők, miközben mindent megtesznek, hogy ne kapjanak több fizetést a tanárok - mondta a miniszter.

Fotó: Szabó Gábor - Origo
14:14
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

"Ez kizárólag politikai ügy"

Kizárólag politikai döntések kérdése a kohéziós pénzek ügye - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:24
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Mi lesz a jegybankkal?

A jegybankról szóló törvény esetleges változtatása esetén a kormánynak kötelezően egyeztetnie kell az Európai Központi Bankkal, így a jegybank tőkemérlegére vonatkozó szabályok esetleges változtatásáról nincs még döntés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

14:26
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Nincs veszélyben a magyar uniós elnökség

Nem látom veszélyben a magyar uniós elnökséget - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Amit a migráció hatásai jelentenek, azt mindenki láthatja. Mi úgy döntöttünk, hogy egyértelműen nemet mondunk a migrációra - mondta a miniszter. 

14:29
július 06, 2023
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről