Itt vannak a kormány legújabb döntései - élőben a Kormányinfó az Origón

Események

Kormányinfó, GULYÁS Gergely, 2023.02.09.
Budapest, 2023. február 9. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 9-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szombat délután 1 órára hirdették meg a rendkívüli Kormányinfót. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés
13:46
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ez lehet a legfőbb téma

A Kormányzati Tájékoztatási Központ 13 órára rendkívüli Kormányinfót hirdetett, ahol a gyermekvédelmi törvényre vonatkozóan is bejelentéseket tesznek. A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté tájékoztatása szerint a kormány dolgozik a referendum szigorításán, a javaslat pedig számos területet érinteni fog.

13:48
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Gyermekeink védelme az első és legfontosabb!

A gyermekvédelmi intézkedéseket erősíti az a tény, hogy péntek délután a kormányfő hosszasan tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszterrel. Erről azt közölte a közösségi médiában: "az óbudai iskolában történtek szülőként mélyen megrázták és felháborították. Politikusként az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Ezért ma délután egyeztettem Pintér Sándor belügyminiszterrel."

13:48
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ők tartják a Kormányinfót

A rendkívüli kormányinfót Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartja. 

14:11
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Keződik a Kormányinfó. 

14:14
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ki kell maradni a háborúból!

A kormány a háborúról, gazdasági kérdésekről és a gyermekvédelmi ügyekről tárgyalt. Gulyás Gergely elmondta, Európa sodródik a háború felé és Magyarországra is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy változtasson az álláspontján. A kormány szerint a magyar érdek változatlan: ki kell maradni a háborúból. Továbbra sem fogunk fegyvereket szállítani, és sürgetjük a mielőbbi tűzszünetet - mondta a miniszter. Oroszország felelős a háborúért, Ukrajnát humanitárius eszközökkel segítjük, és mindent megtesznek azért, hogy a kárpátaljai magyarok a legkevesebbet érezzék meg.  

14:16
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet

Gulyás Gergely beszámolt arról is, hogy minden háború elől menekülőt segítenek. Ebben a háborúban csak vesztesek lesznek, nagyon nagy a pusztítást, életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet - mondta a miniszter. A világban egyre többen állnak a béke mellett, így a kínaiak is a békét sürgetik. Ha NATO-tagállamok vesznek részt ebben a küzdelemben, az a harmadik világháborúval fenyeget - tette hozzá.   

14:20
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Maradnak a rezsicsökkentett árak

A legfrissebb adatok szerint 4,7 millió fős a foglalkoztatottásg itthon, és ez 46 ezerrel több, mint egy éve. Mindez azt mutatja, hogy a magyar gazdaság válságálló - mondta Gulyás. Szólt arról is, hogy a rezsicsökkentett árak továbbra is fennmaradnak az átlagos fogyasztásig, így 181 ezer forintos segítséget kapnak a családok - mondta Gulyás. A költségvetési egyensúlyt fenn kell tartani, a választási évben sikerült hiányt csökkenteni- hívta fel a figyelmet Gulyás. Idén is tovább csökkenti a kormány a hiányt, de ehhez szükség van pluszbevételekre. Ezek a pluszbevételek pedig azokból a szektorokból érkezik, ahol extraprofit keletkezik, tehát marad az extraprofitadó. 

14:23
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Egyre több a pedofil eset, jogi változások jöhetnek

A gyermekvédelemről azt mondta a Miniszterelnökség vezetője, hogy tűrhetetlen ami történt, és beteges és gyomorforgató, hogy ezzel valaki dicsekszik a közösségi médiában. A tankerület korábbi vezetője kapott korábban értesítést, de vizsgálatot nem indított, és elbocsátották - mondta a miniszter. 2017-ben 120 ilyen eset volt, 2019-ben 185, 2021-ben 276 pedofil eset történt, tehát folyamatosan nőttek a számok. A gyermekvédelmi szabályokat át kell tekinteni, gyors vizsgálatra van szükség, a kormánypárti frakciók feladata a pontos jogi szabályozás kidolgozása. 

14:26
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely: Ez teljesen elfogadhatatlan

Az ügyeleti ellátást veszélyezteti az orvosi kamara lépése. A kamara elnöke írásban is adott véleményt, miszerint a hatékony ügyeleti ellátás érdekében az alapellátást és a háziorvosi ellátást össze kell vonni - mondta Gulyás. A kormány ennek fényében lépett. Majd pedig a MOK etikai eljárást indítanak azok ellen, akik ebben részt vesznek, az teljesen tűrhetetlen és elfogadhatatlan.  

14:29
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ez nem érdekli a kormányt

Nem érdekelnek minket a külföldi reakciók a gyermekvédelmi törvény esetleges szigorítása kapcsán - mondta a miniszter egy másik kérdésre. A háború által felvetett elvi és gyakorlati kérdésekre választ kell adni, és ez a magyarázata annak, hogy miért lesz erről országgyűlési határozat.  

14:30
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Nagy megtiszteltetés Ferenc pápa látogatása

Nagy megtiszteltetés, hogy Ferenc pápa áprilisban Magyarországra látogat - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

14:33
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Nem jó újra látni a múlt legsötétebb árnyait

Gulyás az antifák támadásáról azt mondta, hogy a legszigorúbb fellépésre van szükség. Úgy látja, a múlt legsötétebb árnyait nem jó újra látni. 

14:36
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Nincs még időpontja az Orbán-Zelenszkij találkozónak

Egyelőre még nincs pontos időpontja egy esetleges Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozónak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A magyar határ minél távolabb van az orosztól, annál jobb - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

14:40
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Lesz-e nemzeti tüzép?

Egyelőre még nincs döntés arról, hogy lesznek-e nemzeti tüzépek - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

14:51
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Őket már el kellett volna zavarni

Egy ilyen szakszervezeti vezetőt már régen el kellett volna zavarni - mondta az Origo azon kérdésére Gulyás, miszerint a PDSZ-nek elsőként nem volt véleménye a Bite-botrányról. 

14:52
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Szigorú választ kell adni

A lehető legszigorúbb válaszokat kell adni a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében. Nem véletlen, hogy 2021-ben fogadott el az Országgyűlés egy gyermekvédelmi törvényt, mivel látható volt a bűncselekmények számának a növekedése - mondta az Origo egy másik kérdésére. 

14:54
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezt meg fogom szavazni

Gulyás Gergely meg fogja szavazni Finnország és Svédország NATO-ratifikációját. A két országba induló delegációt Hende Csaba fogja vezetni, és biztosan tagja lesz Németh Zsolt. 

14:58
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Mi lesz a repülőtérrel?

Évtizedek óta változatlan célja a kormánynak, hogy visszaszerezze a repülőteret, és ezt csak visszavásárlással lehet megtenni. Gulyás bízik benne, hogy idén lezajlik a tranzakció. 

15:03
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gyorsabban törné le az inflációt a kormány

Az infláció mérséklése a jegybank feladata, a kormány szeretné gyorsabban letörni az inflációt, mint amit a szakemberek állítanak - mondta kérdésre Gulyás Gergely. 

15:11
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ezt egyelőre nem lehet tudni

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mit jelent az, hogy Ursula von der Leyen a külső határok megerősítése mellett áll. Többször is kérte Magyarország a határvédelmi költségeinek a megtérítését, és bízik benne, hogy ez idővel meg is történik majd. 

15:15
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Orvost kellene felkeresnie a szlovák külügyminiszternek

Van egy ügyvezető szlovák kormány, és van egy külügyminiszter, akinek a személyes problémái miatt orvost kellene felkeresnie - mondta egy másik kérdésre a miniszter. Gulyás szerint komolyan tárgyalni csak egy nem ügyvezető kormánnyal lehet majd. Egy sokpárti összefogás esetében a magyar példa is azt mutatja, hogy bolondok is be tudnak kerülni. 

15:22
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Ezért magasabb a hazai infláció, mint az uniós átlag

A magyar energiakitettség lényegesen nagyobb, mint más országokban, valamint a forint árfolyamának a gyengülése miatt magasabb a hazai drágulás üteme, mint az uniós átlag - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

15:28
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Semmilyen kórházbezárás nem lesz

A kórházbezárások eddig a baloldal politikája volt, míg évek óta napirenden van az aktív és inaktív ágyak közötti aránya. Ma az inaktív ágyakra van a legnagyobb szükség - mondta a miniszter egy másik kérdésre. Gulyás elmondta, hogy kórházbezárás nem lesz. Nem ágyszámcsökkentés az, hogyha az ágyak szerepe megváltozik.

15:38
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Minden pedofil bűncselekmény elfogadhatatlan

Minden pedofil bűncselekmény elfogadhatatlan, és tűrhetetlen, és teljesen mindegy ki követi el. Se egyházi személyek, se tanárok esetében senki se általánosítson. A korábbi népszavazás a korábbi módosításról szólt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

15:43
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Az állam nem ad életvezetési tanácsokat

A tankerület vezetője vizsgálja az intézmény igazgatójának a felelősségét a pedofil pedagógiai asszisztens ügyében, de egyelőre nem merült fel a felelőssége - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A kormány célja nem az, hogy életvezetési tanácsokat adjon, és nem kíván beleszólni abba, hogy felnőttként hogyan éljen. Egyetlen lobbicsoport se vállalja fel a pedofilok védelmét. 

15:47
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Segít a magyar kormány a tűzszünethez

Ha bármivel hozzá tudunk járulni a tűzszünethez és a békéhez, akkor természetesen ezt megtesszük - mondta egy másik kérdésre Gulyás.  

15:55
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Vita van még arról, hogy milyen vakcinát gyártsanak Debrecenben

Mivel zárt frakcióülés volt, ezért nem mondta el Gulyás Gergely, hogy kik kifogásolták Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Maga az oltóanyaggyár készen van Debrecenben, de még vita van arról, hogy milyen vakcinát gyártsanak ott - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

15:57
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Dollárbaloldal: zajlanak a vizsgálatok

Folynak az eljárások a baloldal külföldről való finanszírozása kapcsán, az Állami Számvevőszék is vizsgálja a pártok kampányköltéseit - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely.

16:06
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez teljesen abszurd

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az orvosi kamara fenyegeti etikai eljárással azokat a háziorvosokat, akik aláírják az új munkaszerződésüket. Ez teljesen abszurd főleg annak fényében, hogy korábban az orvosi kamara javasolta ezt az átalakítást - tette hozzá.

16:09
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

"Nem vagyunk szurkolók ebben a helyzetben"

A lehető leggyorsabban fejeződjön be a vérontás Ukrajnában, nem vagyunk szurkolók ebben a helyzetben - mondta egy másik kérdésre. Gulyás közölte, történt egy nemzetközi jogsértés, amit Magyarország mindig is elítélt. Minden lehetséges módon támogatjuk Ukrajnát - tette hozzá.

16:14
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Gulyás: Ez nincs rendben

Gulyás kérdésre elmondta, hogy az nincs rendben, hogy egy 40 éves személy szexuális kapcsolatot folytat egy 15 évessel, és az teljesen mindegy, hogy azonos vagy különböző nemű. Ezeket a kérdéseket meg kell vitatni, de konkrét javaslatok még nincsenek.

16:14
február 25, 2023
Vágólapra másolva!

Hamarosan jön az összefoglaló

Véget ért a Kormányinfó, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.